Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Хари Стайлс отвя конкуренцията, тръгна си с 4 статуетки от наградите "Брит"


Хари Стайлс отвя конкуренцията, тръгна си с 4 статуетки от наградите "Брит"

1831

Хари Стайлс триумфира на церемонията по раздаване на наградите "Брит".

Певецът спечели отличието в общо четири категории - за албум на годината за "Harry's House", за полово неутралната категория изпълнител на годината, за песен на годината за "As It Was" и за най-добър поп/ар-ен-би артист.  

Така Хари Стайлс отвоюва победа в четирите категории, в които бе номиниран. При приемането на призовете той благодари и на бившите си колеги от бандата Уайн Дайрекшън. "Имам толкова добри спомени от наградите "Брит", така че благодаря ви, че ми връчихте още няколко от тях. Добре е да съм си у  дома", пошегува се певецът, когато се качи на сцената, за да получи отличията. Той благодари на семейството си, че го е подкрепяло, обичало го е и е било търпеливо с него.

"И искам да благодаря на майка ми, която ме записа за участие в "Екс фактор" без да ми каже", каза още певецът, актьор и модна знаменитост, признавайки, че без майка си сега е нямало да бъде на сцената, за да приема наградите. По същата причина той благодари и на бившите си колеги от бой групата Уан Дайрекшън.

На церемонията в лондонската зала "О2 Арена" британската инди поп формация Ует лег спечели "Брит" в две категории  -  за британска група и за най-добър нов изпълнител. Чаровната Беки Хил получи отличието в категорията за най-добър денс изпълнител. А групата 1975 бе отличена в категорията за най-добър рок състав. Британският рапър Айч си  тръгна от галата със статуетка за най-добър рап/хип-хоп изпълнител.

Бионсе отнесе с две награди "Брит" - за най-добър международен изпълнител и за най-добро международно изпълнение ("Break My Soul"). Ирландската банда Фонтейнс Ди Си получи приз за най-добра международна група.

Момичешката банда Фло бе избрана за най-добър нов изпълнител, а Давид Гета - за продуцент на годината. Кид Харпун беше удостоен като композитор на годината.

Отличията бяха белязани от полемика, защото във водещата полово неутрална категория  - тази за изпълнител на годината, номинираните бяха все мъже. Ето защо Хари Стайлс припомни имената на всички жени, които също са заслужавали да бъдат номинирани. Оказва се, че тази година сред всички 71 кандидати, които отговарят на условията и са попаднали в дългия списък на номинираните за наградата, едва 12 на сто били жени. Както MySound.bg вече писа, миналата година дами спечелиха в 10 от 15-те наградни категории. 

Отличията "Брит" бяха връчени близо седмица след връчването на наградите "Грами".  

Водещ на церемонията беше комикът Мо Гилиган.

Вижте пълния списък с победители ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички