Hooverphonic в София. They did it again - едно влюбено цяло в зала 3 на НДК


Hooverphonic в София. They did it again - едно влюбено цяло в зала 3 на НДК

2122

They did it again.

След много перипетии, ковид-пандемии и предизвикателства за шоубизнеса по целия свят, те – големите и любими на българската публика Hooverphonic, най-сетне успяха да се материализират в зала 3 на НДК в София и наистина изглеждаха като същества от друга планета, които се спускат тук, за да ни припомнят, че всеки един от нас заслужава да чуе, преживее и попие с всичките си сетива истински качествената музика. В случая тя идва от Белгия. Развива се и зрее вече 27 години. А феновете ѝ - поне тук, не намаляват.

Първоначално събитието беше планирано за 9 октомври 2021 година в зала "Универсиада", но белгийската формация го отложи заради влошената пандемична обстановка в Европа. Тази трета среща носеше обещание за още от същото качествено звучене. Но този път с любимата на всички фенове - емблематичната Гейке Арнарт, изпълнителка на вселенския хит от 90-те "Mad About You". Както бе отбелязано в официалния сайт на групата, "Какъв по-добър начин да отпразнуваме 20-годишнината на "Mad About You" от ново концертно турне и неочаквано завръщане на Гейке Арнарт".

Именно тя – феноменалната вокалистка, беше козът, който белгийците извадиха от ръкава след смяната на толкова певици (всичките на ниво, разбира се) и погъделичкаха любопитството на почитателите, които нямаха търпение да я видят на живо.

И тя се появи… първа, преди бенда… Точно в 21.00 ч., както беше обявено по програма. Като фея, носеща полъх от скандинавска мистика, облечена в семпла черна рокля. Разбира се, след подгряването нa DJ Marten, който се справи успешно със задачата и при последното им гостуване в зала "Универсиада" през 2019 година. Тук е моментът да споменем и чудесното звучене на Trombobby & C-Mo, артистично забили непосредствено преди хедлайнърите.

Колкото и да обичаме седемдесетарската зала "Универсиада", приютила стотици абитуриентски балове и концерти от всички стилове през годините, където за последно видяхме белгийците на живо, не можем да отречем, че зала 3 на НДК се оказа по-добър избор на организаторите Real Sound-Rental за преживяването "Hooverphonic". И като атмосфера, и като уют, и като звучене.

Както бяха обещали гостите, сет-листатата премина през почти всички етапи на над 20-годишното им творчество, а синглите "Eden" и "Romantic" взривиха очаквано публиката.  Разбира се, че заявката, с която момчетата на Alex Callier дойдоха, за да подарят на публиката уникалната бленда на  Geike Arnart, песни от албума "The Magnificent Tree" и по-специално хита "Mad Аbout You" беше гвоздеят, който всички очакваха. Това спомогна за сладкото очакване и удоволствие, което се появи обаче към края на гига. Предпоследно, а не в бисовете.

И като говорим за бисове… Надали някой е очаквал, че на второто им изненадващо завръщане за "Hidden Stories" цялата публика ще пее като едно влюбено цяло.

Споделената трип-хоп обич и красота - в действие!

Снимка: Ангелина Великова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички