Ибряма с концерт в Лятното турне на Бургас 2019


Ибряма с концерт в Лятното турне на Бургас 2019

4214

Един от най-успелите музиканти в България и по света – Иво ПапазовИбряма, ще застане с името и таланта си зад кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019.

Виртуозният кларинетист ще изнесе концерт заедно с оркестър Тракия в етнографския комплекс "Генгера" в Айтос от 20.00 ч. на 13 юли.

Както MySound.bg вече огласи, това е второто от поредицата 13 събития, включени в Лятното турне на Бургас 2019. 

Концертът е с вход свободен и осигурен безплатен транспорт, който е с час на тръгване 18.00 часа от Областна управа – Бургас и връщане – в 22.30 часа от "Генгера". Не пропускайте възможността да станете част от музикалния спектакъл на Ибряма, който този уикенд ще превърне Айтоския етнографски комплекс в най-горещата точка в областта, приканиха организатоите.

Ненадминатият виртуоз пречупва традиционната сватбарска музика, като я превръща в истински джаз феномен. Световни медийни гиганти като The Guardian, Washington Post и New York Times са удивени от таланта му и в статиите си го засипват с комплименти. През 2005 като доказателство за своето майсторство и талант Ибряма печели престижната награда World Music Audience Award на британското BBC Radio 3, а Българското Национално радио удостоява кларинетиста със "Златната награда на Атлантическия клуб" заради ролята му на посланик на българската култура по света. Тази събота жителите на Бургаска област ще имат шанса да видят на живо харизматичния музикант и да станат част от публиката на Бургас 2019 Summer Tour.

Мястото на събитието е не по-малко интересно от своя гост изпълнител. Етнографският комплекс "Генгера" със своите калдъръмени улички и възрожденски къщи в стар стил, прави престоя на всеки посетител истинско удоволствие и пренася сякаш в друг свят всеки, решил да гостува на живописното местенце.

Красотата и обаянието на "Генгера" в съчетание с таланта и харизмата на Ибряма, са гаранция за изживяване, което ще остави без дъх всеки, докоснал се до магията на музиката на едно от най-магнетичните места в Бургаска област.

Всички събития в програмата на Burgas 2019 Summer Tour са с вход свободен и осигурен безплатен транспорт. Повече за лятното турне можете да намерите на адрес: www.Summer2019.Burgas.bg . Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019.

Още за инициативата на: https://www.facebook.com/Burgas2019

Лятното турне на Бургас 2019 продължава:

20 юли, Приморско, Бегликташ - Багатури
27 юли, Средец, Деултум - Калин Вельов & Тумбаито
3 август, Малко Търново, с. Граматиково, Теодосий Спасов фолк квинтет
10 август, Царево, кв. Василико - Funky Miracle

17 август, Созопол, амфитеатър,  балет "Шехерезада" – Бургаска опера

24 август, Сунгурларе, Ичмята, Деси Добрева
31 август, Поморие, пл "Св.Св. Кирил и Методий", Михаил Йосифов секстет
7 септември, Руен, с. Люляково,    етно-джаз формация Дива река
14 септември, Камено, Русокастрон, Музика в светлини & DJ парти
21 септември, Карнобат, пл. "Трети март", Сестри Ставреви и ансамбъл Странджа
22 септември, Бургас, площад "Тройката", най-масовото пеене на химна на България

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички