Иван Шопов и EventEase представят: One Man Party Vol.3


Иван Шопов и EventEase представят: One Man Party Vol.3

6439

Всички музикални стилове, създадени и интерпретирани в авторската продукция на  Иван Шопов (на снимката) One Man Party под артистичните псевдоними DrumKid, Balkansky и Cooh ще бъдат представени в афиша на третото издание на поредицата.

7-часовият маратон ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 23.00 часа на 15 април. Различното този път е, че на сцената ще се качат и гост-артисти, с които диджеят/продуцент е работил и с които заедно развива алтернативната електронна музикална сцена у нас през годините. За да превърнат One Man Party в истинска емблема на различното музикално преживяване, към 4-те превъплъщения на Иван Шопов с периодични съвместни лайв изпълнения ще се включат MyTrip, 80’s Clash, Авигея и Ogonek.

"С това издание искам да събера фенове, приятели и артисти от различните жанрове, в които и аз творя, за да преживеем заедно магията на 7-часовия музикален маратон", споделя Иван, припомняйки еуфорията на присъстващите в поредицата досега.

One Man Party Vol. 1: https: www.youtube.com/watch?v=upeJkHQqqhI

MyТrip диша тежко на границата между атмосферния ембиънт, концептуалността на аудио експериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика. Над 8-годишният проект е дело на електро-акустичния композитор, импровизатор и саунд арт лектор Ангел Симитчиев, излизащ от рамките на класическите студийни и "живи" колаборации, като се занимава и с театър, танц, късометражно кино и арт инсталации. Иван кани Mytrip за One Man Party 3, защото двамата са работили заедно по множество ъндърграунд музикални проекти и най-вече защото много харесва и подкрепя посоката, в която той развива своята ембиент продукция – мрачни, дълбоки атмосферни звуци.

MyТrip: http://mytrip.bandcamp.com
Ivan Shopov: http://abcd.ivanshopov.com/album/lights-shadows

За техно феновете Иван е забъркал нещо още по-неочаквано и впечатляващо – първа среща между DrumKid и техно дуото 80’S Clash под формата на напълно импровизиран лайв. Дебютната съвместна сценична изява ще потърси симбиозата между тежките техно звуци на Шопов и дъб техно звученето на 80’s Clash, като музиката ще бъде създавана изцяло на живо на сцената с помощта на хардуерни синтезатори.

80’s Clash е български електронен проект, създаен от Димитър Славков (Dickie) и Калоян Гаврилов (Kanz) през 2008. Те стартират като брейкбийт дуо, което с времето се трасформира в технолайв проект. 80’s Clash са издавали музика за няколко значими лейбъла, сред които Sick Watona (AR), Invasion (BG), Phat Breaks (BG) и Pulsed Records (UK).

80’s Clash : https://soundcloud.com/80sclash
Drum Kid: https://soundcloud.com/drum_kid

В малките часове на нощта предстои още един вълнуващ сценичен дебют - този на Шопов и фолклорната вокална група Авигея. Изпълнителите залагат на магията на традиционното фолклорно звучене, смесено с електронните звуци от бъдещето на Balkansky. Авигея обединява младите и талантливи народни певици Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова, които вдъхват нов живот на народната музика, за да може тя да достигне до по-широка публика.

Авигея: https://soundcloud.com/avigeya
Balkansky: https://soundcloud.com/cooh/sets/balkansky-tracks

Най-емблематичното дръм-ен-бейс дуо у нас – Ogonek и Cooh, се завръща ударно с лайв сет за десерт на проявата. Иван и Валери ще представят част от емблематичните си олдскуул парчета, както и своята най-нова продукция, допълнена на живо с машини от техните студия. Валери Шолевски (Ogonek) е добре познат на родната бас публика с многобройните си участия и енергичен звук, както и със значимия си принос към родната бас сцена – основател на най-големия български дръм-ен-бейс лейбъл Metafiziq Recordings, засега обединяващ както наши, така и големи международни имена. В момента той издава за някои от най-големите звукозаписни компании в Eвропа: Future Sickness, Othercide, Melting Pot, Big Riddim.

Cooh & Ogonek: https://www.youtube.com/watch?v=o11HiU1pQ-k&feature=youtu.be
Ogonek: https://soundcloud.com/ogonek
Cooh: https://soundcloud.com/cooh

Освен всички тези впечатляващи музикални образи, Иван е и доказал се през годните талантлив художник – този път в ролята на автор на впечатляващата визия на третото издание на поредицата One Man Party. С две думи, нямаме търпение за музикалната шизофрения на квадрат, която Шопов обещава заедно със специално поканените от него артисти за нощта на 15 април, не крият организаторите.

One Man Party е съвместна продукция на Иван Шопов и EventEase.

Билети "Ранно пиле": 12 лв. само в магазин "Яко" (улица "Граф Игнатиев" 43), стандартни и онлайн пропуски по 15 лв. в мрежата на Ticketportal (OMV, Booktradng, "Пикадили", "На тъмно", НДК) или онлайн на: http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=43674

Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/184234925276055/

EventЕase Faebook Page: https://www.facebook.com/eventeaseparty
Cooh Official Soundcloud Channel:www.soundcloud.com/cooh
ABCD Label Official Website:www.abcd.ivanshopov.com
Ivan Shopov Official Website:www.ivanshopov.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички