Иван Шопов и Trigaida в силна партия с онлайн концерт


Иван Шопов и Trigaida в силна партия с онлайн концерт

3105

Платформата Music Elevator, която стартира в подкрепа на българските музиканти по време на пандемията, не спира да храни духа с музика на живо.

Два поредни концерта в 5-тия ивент от онлайн серията на Кoncerti.bg. предстоят на 8 април, четвъртък, с начало 20.00 часа. Те ще могат да бъдат гледани безплатно на Koncerti.bg - www.facebook.com/koncerti.bg и YouTube канала http://bit.ly/KoncertiBulgaria-YouTube.

В това издание ще се състои премиерата на новия албум на Trigaida, украсена със самостоятелен диджейски сет на Иван Шопов. "Elate" в Bandcamp.
 
Trigaida преплитат българския фолклор с модерната естетика на електронната музика. Дебютният им албум "Еlate" е с актуален саунд - различен прочит на родното музикално наследство, използвайки фолклорни мотиви и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот чрез влияния от популярни електронни жанрове, сред които дръм-ен-бейс, дъбстеп и трип-хоп. Проектът обединява таланта, креативността и опита на тримата утвърдени на българската сцена музиканти.
 
Това са Ася Пинчева от Мерудия и Космическите гласове на България, Георги Маринов - Хорхе с диджериду и гайда, звученето на Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin 'Pipers и дълбочината на музиката на Иван Шопов (Balkansky, COOH).
 
Иван Шопов (вляво на плаката) - вдъхновителят на популярната поредица One Man Party, продължава втората част на вечерта с диджейски сет в духа на фолктроник триото. В уикенда след концерта ще има уъркшоп, с който да надникнете в "кухнята" на Trigaida и да видите как се ражда магията между тримата музиканти.

Music Elevator организира 10 събития, някои с по 2, други с по 3 различни концерта, 10 уъркшопа и конкурс. Една от мисиите е срещата между големи имена от музикалната сцена и прохождащи банди, млади музиканти или стартиращи колаборации. Може да видите всички излъчени до сега събития, а също и какво предстои на me.koncerti.bg или във Фейсбук страницата Koncerti.bg.

Мusic Еlevator е част от стратегията на сдружение "Концерти.бг" за подкрепа на артистите от българската музикална сцена в условията на пандемия.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички