Жаклин Таракчи е големият победител в деветия сезон на "Гласът на България"


Жаклин Таракчи е големият победител в деветия сезон на "Гласът на България"

2442

18-годишната Жаклин Таракчи от отбора на Dara е новият "глас на България".

След впечатляващо изпълнение на песента "Повей, ветре" на Паша Христова, тя грабна наградата от 50 хиляди лева и статуетката "Гласът на България". Малката голяма Жаклин спечели сърцата на зрителите на bTV с убедителното си представяне през целия девети сезон на шоуто, а на големия финал на живо пребори конкуренцията в лицето на останалите петима финалисти.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на предаването, Жаклин пя в дует с прекрасната Михаела Филева, а двете представиха смайващо изпълнение на дуета на Марая Кери и Уитни Хюстън "When You Believe". Във втория етап Жаки вдигна още по-високо летвата с уникално и емоционално изпълнение на "Je suis malade" на Лара Фабиан. В третия етап, тя буквално "отвя" всички в залата и пред екраните с "Повей, ветре" на Паша Христова. Крехката изпълнителка получи най-голяма подкрепа от зрителите на bTV, които изпратиха рекорден брой есемеси в гласуването по време на финала. Неин подгласник остана Калоян Николов, а третото място зае Александър Петров. Шестимата финалисти изпълниха заедно на живо песента "Earth Song" с призив за опазване на планетата Земя, а от този сезон "Гласът на България" стана първата официално сертифицирана Green Filming телевизионна продукция у нас с грижа за намаляване на вредните емисии във всеки етап на заснемането ѝ.

Грандиозният финал на "Гласът на България" 2022 беше най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 300 000 души (по данни на ГАРБ), проследиха събитията на сцената. Над 48% от телевизионната аудитория, или над два пъти повече от конкурента в часовия слот, се наслади на изпълненията на участниците в бляскавото шоу. Уникалният спектакъл е бил и изборът на активната аудитория, 40% от които са проследили оспорваната надпревара. Пикът на зрителски интерес е в 20.48 ч., когато на изпълнението на Жаклин и Михаела Филева са се насладили 1 514 000 души от цялата тв аудитория.

Формата за кандидатстване в десетия сезон на "Гласът на България" е вече активна на www.glasat.btv.bg.

Снимка: bTV

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички