Jaya The Cat - за пореден път с незабравимо шоу в София!


Jaya The Cat - за пореден път с незабравимо шоу в София!

2518

"Порк Пай", петък, 31 август.

Опашката пред входа на столичния клуб е гъста, но пък пропускливостта този път е на ниво. Има общо 4 входа и хората влизат без да губят време. Ценни минути, които нямаме, защото точно в 21.00 ч. сцената се раздвижва и от нея чуваме дрезгавия глас на Джеф Лагадек (Geoff Lagadec), вокал на Jaya The Cat. До него вече са Джей Онвъруагт (Jay Onverwagt) – бас китара, Йорди Нюкясъл (Jordi Newcastle) - китара, Дейвид "The Germ" Джърмейн (David Germain) – барабани и Брайън Мичъл (Brian Mitchell) – кийборди, който е с бандата за втори път у нас. Но сега не като пълноправен член, а по заместване. Най-новото попълнение в Jaya – кийбордистът Лиън Вант Занд (Lean Van’t Zand), не успя да се присъедини към снощното шоу и се наложи Брайън да го замести. Без съмнение - успешно.

Без да се бавят, музикантите започват ударно с "Rebel Sound", първото парче от новия им албум – "The New International Sound Оf Hedonism". Кой на баровете, кой навън, пред тоалетните – всички се отправят стремглаво към сцената. Малко по малко целият клуб вече е изпълнен с фенове. Общият им брой е около 1 400. За сравнение – предишното гостувне на забавната банда събра около 900-1000 души, което може само да радва, както нас, почитателите, така и самите музиканти. Дали заради представянето на новия албум или просто защото всички обичаме Jaya и много ни липсваха – факт е, че интересът към тях не спада, напротив.

Българската публика винаги е била една от най-силните - доказа го за пореден път снощи. С любопитство и танци се насладихме на парчетата от новия албум на формацията, а старите посрещнахме с нетърпение и стабилно припяване. Чухме любими песни като "Nobody’s Fault" от албума "First Beer Оf A New Day", "Are You With Me"от втория диск ("Basement Style" (2001), "Closing Time" от "More Late Night Transmissions". Сетлистът на бандата бе разнообразен, забавлявахме се на парчета от всичките й албуми, както, естествено, и от съвсем новия. Едно от тях бе "Thessaloniki", в което се разказва за интересните преживявания на вокала у нас, в Букурещ и Солун. Освен него имахме щастието да чуем и "Unconditional Love", посветена на безусловната любов на музикантите към всички места, на които са били, и на хората, с които са се запознали през годините и като цяло удоволствието от това да пътуват по света и да се социализират с всички техни "brothers and sisters".

Към средата на шоуто китаристът Йорди и кийбордистът Брайън размениха инструментите си, и в този ред чухме "El Camino" от "First Beer Of A New Day" (2003). Тълпата не спря да танцува през цялото време, музикантите от своя страна също не останаха назад. С дайре в ръката, Брайън Мичъл обикаляше цялата сцена, качи се на колоните и не спря да надъхва публиката, която  реагира напълно адекватно. Джеф отправи искрените си благодарности към всички присъстващи, вричайки се в любов към страната ни като едно от любимите му места на света.

Часът вече е малко преди 23.00, но ние - съвсем заслужено, не позволяваме на групата да слезе от сцената. Гостите бяха извикани на  бис два пъти преди концертът да завърши официално с кавър на Ману Чао (Manu Chao) на "Mr. Bobby". Това беше моментът, в който всички вече бяхме на ръба на силите си, но с пълни гърла пяхме текста на уникалното парче на френския изпълнител с испански корени.

Вечерта обаче не приключи с края на шоуто. Слизайки от сцената, Джеф, Джей, Йорди, Дейвид и Брайън веднага се присъединиха към публиката и се забавляваха с феновете чак до сутринта. Час преди да излетят обратно към Амстердам си казахме чао с момчетата и, разбира се, ги поканихме да дойдат отново.

Благодарение на любимия ни клуб "Строежа" - за кой ли път!, получихме възможност да отпразнувахме хубавата и качествена музика. Който има диска "The New International Sound Оf Hedonism", може да прочете в него как самите Jaya отправят специални благодарности към тяхното българско семейство и в частност към представителите на клуба, които не спират да ни обогатяват музикално. Към тези от вас, които все още нямат новия албум на Jaya The Cat – горещо ви го препоръчвам. Това са 14 парчета, които със сигурност ще превъртите не веднъж.

Отново благодарности и на "Строежа", и а на Jaya The Cat  за незабравимата вечер!

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички