Йорданка Христова: искрено и лично в юбилеен мегаспектакъл


Йорданка Христова: искрено и лично в юбилеен мегаспектакъл

4652

"Влюбена в живота" е името на спектакъла, който Йорданка Христова е приготвила за своите почитатели в зала 1 на НДК на 10 октомври.

Билетите за шоуто са разпродадени до кочан.

С концерта голямата певица ще отбележи 120-годишен юбилей - 50 години на сцената и своята 70-годишнина.

"Ще се опитам да изпея повече песни, въпреки че за толкова години те са стотици и ще ми трябват няколко дни за всичките. Искам да изпълня най-значимите, тези които почитателите ми помнят. Ще пея изцяло на живо с известни музиканти. Сред тях са Константин Цеков (пиано), китаристите Валери Градинарски и Цветан Недялков. Аз много държа на китарата като инструмент", пояснява Христова.

Названието на спектакъла е от едноименната песен на Стефан Диомов и Надежда Караджова, включена в последната ѝ грамофонна плоча, тиражирана  през 1989. На концерта мелодията ще прозвучи в различен араанжимент, ще бъде поместена и в диска със същото заглавие. Албумът "Влюбена в живота", който ще бъде на музикалния пазар  в деня на събитието, събира най-новите и неиздавани песни на изпълнителката.

Последното си парче - "Юбилейна равносметка", Христова е композирала сама. Премиерата на песента бе на тържеството, което Евгени Минчев организира в дома си за 70-годишнината на звездата на 10 септември.  

Данчето е първият изпълнител от златните години на естрадата със самостоятелен рецитал в НДК след разпада на концертната дейност от началото на 90-те. През 1995 спектакълът ѝ "Ще продължавам да пея" оставя стотици зрители напразно да чакат извън залата с надежда да се снабдят с билет на черно.

Йорданка Христова пее на 18 езика и има издадени 22 албума. Прелетяла е 110 пъти екватора, изнесла е над 3 500 концерта в 43 страни по света.

Звездата на българската естрада подготвя книга, в която да разкаже за себе си, своя живот и близките до нея хора - нейната история без жълтия оттенък – пътувания, срещи, емоции - събрани между две корици – 70 години музика, страст, любов към живота.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички