Kan Wakan започва активна работа с алтернативната сцена в България


Kan Wakan започва активна работа с алтернативната сцена в България

1407

След световната премиера на "Phantasmagoria Vol 2" и успеха на изненадващата колаборация между Kan Wakan и Тони Стораро, Георги Линев продължава напред с множество съвместни проекти с мултижанрови артисти от българката алтернативна сцена.

"Убиваш всичко в мен" срещна признатия в цял свят композитор и продуцент с един от най-популярните български гласове, за да създаде ново звучене на ръба на музикалните жанрове. И въпреки че песента беше извън формата на повечето музикални медии у нас, тя бе гледана над 1.3 милиона пъти в YouTube и получи както противоречиви реакции, така и силно одобрение от публиката.

Продължението на проекта обаче е в още по-неочаквана посока.

Първият ремикс на песента бе представен от GORO (познат още като Тариката от алтернативното електро/поп/рап трио Друга планета), заедно с един от най-популярните трап рапъри у нас - V:RGO. Към парчето излезе и клип на 3D артиста Марко Лозов, в който Kan Wakan, Тони Стораро, V:RGO и GORO са свои анимирани аватари в апокалиптичен паралелен свят.  Може да го гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=U70rpZwK5RY

Преди броени дни излезе и вторият ремикс на "Убиваш всичко в мен", този път - на друг световнопризнат български продуцент и композитор - Иван Шопов, познат като Cooh и Balkansky. Може да го чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=ljG232Vgvbo

Противоречивите реакции на цялостния проект вдъхновяват Георги Линев да работи с режисьора Мартин Бисеров и продуцента Димитър Милчин, които правят късометражен документален филм за целия процес по реализацията на оригиналната песен. "Очаквах, че когато пусна парчето, ще има разнопосочни реакции, защото на всеки етап от създаването му, го тествахме пред различни аудитории и виждахме буквално противоположни мнения. Затова решихме да обобщим по един искрен начин моята позиция - отговора на въпроса "Защо", който много хора и до днес ми задават. Бих казал, че филмът поставя въпроси за предразсъдъците, клишетата и челния сблъсък на различни музикални стилове, които създават нови музикални реалности", разказва Георги Линев.

Вижте филма тук:

https://www.youtube.com/watch?v=gIn_WAMAccM

Откакто живее в България, Георги Линев все по-активно работи с местни артисти от всички жанрове и изкуства. В момента композира музиката към новия късометражен филм на режисьора Васил Витанов, който направи последните 4 клипа към неговите песни. Също така, Kan Wakan стои зад музиката на най-пусканото парче в българския ефир това лято - "Salty" на Рут Колева, както и зад новия ѝ сингъл "Wassup". Двамата артисти вече активно си сътрудничат и по следващи съвместни проекти.

За Георги Линев 2022-а ще започне с американско турне, след което през пролетта се очаква за първи път да представи на живо новия си албум "Phantasmagoria Vol 2" в България.

Снимка: Христо Йорданов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички