Кой спечели книгата "Приказката P.I.F."


Кой спечели книгата "Приказката P.I.F."

1465

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението беше на нашите приятели от група P.I.F., чийто знаменит фронтмен Димо Стоянов изгубихме внезапно точно преди една година. Той пое към небесния оркестър, но ни остави завинаги красивата си музика. Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозното издание "Приказката P.I.F.", което се появи в каталога на Scribens. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

От коя европейска държава Димо Стоянов купи своя инструмент теремин?

Вярното е: Германия

Честито на Здравка Данчева и Игнат Друмев.

Популярната концертна поредица "Приказката P.I.F.", почитаща паметта на незабравимия вокалист, текстописец и актьор Димо Стоянов, даде името на книгата.

Мемориалната творба разказва историята на всички членове на групата, преминали през нея от основаването ѝ под името Resemblance до днес. Водена от разказа на Димо Стоянов, Приказката хвърля светлина върху различните начини да бъдеш музикант в България – от класическата школа до свиренето в кръчми и по кораби; включва типичните за живота на артиста весели и необичайни истории – "да имаш и да нямаш"; включва страданието и възторга на леките и нелеки музикантски моменти.

Едновременно фактологична и емоционална, "Приказката P.I.F." не скрива нищо, без да пресилва мелодрамата – разказва нещата каквито са били. Втори том от поредицата Scribens Acoustic след биографичната книга за група Остава, излязла през 2019 година, произведението продължава да картографира донякъде мътното музикално пространство на новото хилядолетие.

Съвременният български алтърнатив рок далеч не би бил това, което е днес, ако не бяха именно тези няколко герои от P.I.F., които в последните две декади създадоха модерния роден звук. Димо Стоянов е единственият в България, който свиреше на уникалния инструмент теремин - първият електронен музикален уред в света.  Група P.I.F. е основана от Димо Стоянов и Иван Велков  през 1992 година във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. Твърдят, че са една от първите алтернативни банди у нас. Свирят под името P.I.F. (абревиатура на Patriots In Fashion) от 1999 година.

Димо Стоянов (вокал, китара и теремин, актьор и поет):

"Много важно е да правиш това, което чувстваш, а не това, което мислиш, че ще се продава, защото тогава става голямата грешка".

"Това, което мога да направя, е да направя песен. Просто е за всеки един човек, който трябва да се бори и да гледа усмихнато на живота. Борба и победа - за това става въпрос".

Междувременно, все още може да пробвате късмета си за книгата "АББА.Завръщането".

Вижте как ТУК  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички