Коледа с Люси Дяковска и Плевенската филхармония във Варна: "Аве Мария"


Коледа с Люси Дяковска и Плевенската филхармония във Варна: "Аве Мария"

1999

Коледен музикален празник със солист Люси Дяковска и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов предстои във Варна на 22 декември, четвъртък.

Програмата е с истории за Коледа и Нова година с послание за смелост и мъдрост в начинанията си, за крачките напред всеки ден, за отговорността към нас самите и към социалната среда, за насладата от радостната емоция на коледните празници със семейството. Музикална приказка, пълна с вълшебна атмосфера, пресъздадена от Люси Дяковска и Плевенската филхармония.

Ексцентричната певица ще разкаже чрез езика на музиката за надеждите си, ще дари с послания публиката за по-добра и здрава 2023-та година, ще сподели истории от всички краища на света с мелодии от XVI век до наши дни. В зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна ще прозвучи музика от Италия, Франция, Англия, Америка, Русия и България с послания за щастие и уют за предстоящите декемврийски празници.

Концертът "Аве Мария" ще зарадва публиката в морската столица на България под диригентството на маестро Георги Милтиядов. Началото е в 19.00 часа.

Първото от специалните коледни събития с името "Аве Мария" за тази година се проведе с невероятен успех пред софийска публика. На концерта, заедно с Плевенската филхармония певицата беше поканила и уникалните гласове от Националния филхармоничен хор Светослав Обретенов с диригент Цветан Крумов. На диригентския пулт в София беше маестро Димитър Косев.

Красив финал на вечерта е емоционалната изненада към публиката с песента "Свети дом" по музика на Люси Дяковска и текст на нейния дядо Иван Вълев, дългогодишен художествен ръководител на плевенския Северняшки ансамбъл за народни песни и танци, носещ и до днес неговото име. Аранжиментът на въздействащото произведение, изпълнено с участието и на шест солистки от ансамбъла, е на Георги Милтиядов. Текстът на песента докосва всяко сърце с разказа за топлината на дома и неговата стойност в живота на всеки човек, за силата на корена, който дава смисъл и упование на всяко човешко същество, дори когато е далеч от бащиното огнище.

Подарете си коледна музикална емоция с Люси Дяковска, Плевенската филхармония и концертната програма "Аве Мария" във Варна на 22 декември, приканиха организаторите.

Билети на място преди събитието и онлайн тук:

https://bit.ly/3v6Atdo
https://bit.ly/3FOyIGK
-
Официални страници:

https://www.facebook.com/PlevenPhil
https://www.facebook.com/lucydiakovskaofficial

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички