"Коледни истории за брас и глас" в Първо студио на БНР на 21 декември


"Коледни истории за брас и глас" в Първо студио на БНР на 21 декември

1553

Сдружение "Брас перспективи" и акапелна група Spectrum Vocal Band в партньорство с Българското национално радио представят един специален концерт - "Коледни истории за брас и глас".

На 21 декември в Първо студио на БНР за първи път ще бъдат изпълнени на живо зимните музикални картини от едноименния албум на Брас перспективи и Spectrum.

"Коледни истории за брас и глас" предлага музикално пътешествие, минаващо през Германия до три северни страни - Нидерландия, Дания и Финландия - и обратно у дома чрез традиционни старинни коледни песни от 16 до 19 век в нови, модерни и атрактивни аранжименти за 5 тромбона и 5 гласа. Албумът съдържа 9 песни - 3 български, 2 финландски, 2 нидерландски, датска и немска песен. Музикалните превъплъщения на коледните песни са избрани внимателно и с много любов и ще бъдат изпълнени от петима от водещите тромбонисти в класическата музика у нас: професор Атанас Карафезлиев, Димитър Стоев, Кирил Михайлов, Петър Каракашев и Емил-Джордж Атанасов. В хармония с ефектния звук на тромбона са гласовете музикантите от Spectrum Vocal Band - Боряна Йорданова, Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков и Константин Бейков.

Аранжиментите са на Даниел Николов, Константин Бейков и Емил-Джордж Атанасов.

В чест на Новата 2022 година, 20 броя от албума "Singerprints" (втория албум на акапела групата Spectrum, издаден през септември 2021 г.) и 22 броя от албума "Коледни истории за брас и глас" ще бъдат награди в специална томбола - изненада за публиката.

Специалната лимитирана CD серия на албума "Коледни истории за брас и глас" е само с благотворителна цел в подкрепа на талантливи ученици и студенти, избрали медните духови инструменти за своето образование и професионално развитие. Инициативата поставя началото на Образователен благотворителен фонд на сдружение "Брас перспективи".

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (София, бул. "Драган Цанков" № 4) и онлайн в мрежата на eventim.bg.

https://www.youtube.com/watch?v=nUBO8AxWPcM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички