Колективът и 100 стола отключват ново пространство в сърцето на София с 4-дневен фестивал


Колективът и 100 стола отключват ново пространство в сърцето на София с 4-дневен фестивал

2291

Запустялата градинка на хълма на ул. "Будапеща" №1 над Гьоте-институт ще бъде преобразена със сцена на открито, празнично осветление, градска мебел и обилна растителност, благоприятна за пчелите и биоразнообразието в София от 14 до 17 юли.

Фестивалът "100 стола – Будапеща №1" включва 4 дни музика на открито, като всички събития са с вход свободен. На място ще има зона за отдих сред зеленината, а затвореният досега двор на БАН ще се оживи със сцена и бар. Предстоят вечери със задушевна атмосфера под дърветата и акустична и алтернативна музика.

Колективът, който доби популярност с "Реките на града", обединява граждани, бизнес и институции в трансформацията на градското пространство. Идеята на инициативата "100 стола" е постепенно да се отключват множество запустели места. "Будапеща" №1 кани столичани да си представят как би могъл да изглежда градът с повече зелени, достъпни за хората публични пространства във всички квартали. Доброволци от кампанията #ПромениКартинката, която цели да създаде отговорно поведение към изхвърлянето на фасове, ще почистят терена и зелените площи в близост. Всеки е добре дошъл да се включи.

Музика на живо с Clavexperience
четвъртък, 14 юли, 19.00 ч.

Димитър Горчаков – синтезатори, Александър ДеяновSkiller – бийтбокс, Павел Терзийски – глас. Музиката на Clavexperience обединява джаз, реге, трип-хоп и IDM и се ражда на момента, така че всеки концерт е различен.

Музика на живо с Тино и музикална селекция Насо Русков
петък, 15 юли, 19.00 ч.

Кирил Хаджиев, по-познат като Тино от "Гласът на България", ще отпразнува рождения си ден заедно присъстващите. След неговото участие за музиката до края на вечерта ще се грижи Насо Русков. Колоритът е добре познат за музикалната сцена в България като част от групите Babyface Clan, Imbeciles & Тhe Poison Umbrella и Les Animaux Sauvages.

Музика на живо с Cool Den + The Gentlemen
събота, 16 юли, 19.00 ч.

Песни за хората - така може да бъде описано творчеството на група Cool Den. Стилът е "от всичко по малко" – малко пънк, малко хип-хоп, малко гръндж, малко рок, малко ска и реге. След това групата джентълмени от The Gentlemen канят на музикална вечер под дърветата.

Урок по танци със Swing Society и акустичен суинг с Desy & Peter
неделя, 17 юли, 19.00 ч.

В открит урок със Swing Society ще научите основни соло джаз стъпки и ще ги включите в хореография на музика от 30-те години на миналия век. Ще се научите и как да импровизирате. За джаз атмосферата ще се погрижат и Деси Андонова и Петър Георгиев (Пешо Китарата), които пресъздават суинг мелодии с акустична джаз китара и вокал. Ще чуете някои от най-разпознаваемите джаз стандарти, както и няколко скрити "диаманта" от съкровищницата на американския суинг.

Всички събития са с вход свободен.

Фестивалът "100 стола - Будапеща №1" се провежда с подкрепата на Столична община и в партньорство с програмата "Нов европейски Баухаус" на ЕС, БАН, "Кауфланд" - България, #ПромениКартинката, Гьоте-институт България, Бюро творческа ЕвропаБългария, "Кока-кола", Tatratea, "Пойема колектив", Imp-Act Agency и Raynovski Architects.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички