Красива музика, аржентинска страст и българска премиера в концерта на Радиосимфониците


Красива музика, аржентинска страст и българска премиера в концерта на Радиосимфониците

1753

Цветна и вълнуваща програма ще представи Симфоничният оркестър на БНР в следващия си концерт в столичната зала "България" от 19.00 часа. на 21 октомври.

Публиката ще чуе за първи път "Tres Movimentos Concertantes" от Даниел Бинели – съвременен аржентински композитор, аранжор, майстор на бандонеона и широкопризнат като най-добрия интерпретатор на музиката на Астор Пиацола. Творбата е създадена по поръчка на оркестър Тонхале, но в концерта на Радиосимфониците ще я изпълни като солист виртуозният български бандонеонист Стоян Караиванов. Той ще изсвири и един от красивите шедьоври на Пиацола "Adios Nonino".

Част от програмата е и "Поема-ноктюрно" на малко познатия български композитор Хераклит Несторов. Във втората част на концерта на Радиосимфониците ще прозвучат Сюити №1 и №2 от музиката към драмата "Арлезианка" на Жорж Бизе, които влизат в златния фонд на световната симфонична литература. Музиката към пиесата "Арлезианка" е едно от най-важните произведения в творчеството на Бизе и в много отношения предшества най-известната му опера "Кармен".

С виртуозния си размах този път зад диригентския пулт пред Симфоничния оркестър на БНР ще застане маестро Пламен Джуров. Солист ще бъде Стоян Караиванов - първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система.

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото, на касата в зала "България" и в мрежата на "Ивентим".

Подробности : https://bnr.bg/post/101720121

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички