Крис Корнел избра космическите гласове на ансамбъл Тракия


Крис Корнел избра космическите гласове на ансамбъл Тракия

5114

Космическите гласове на ансамбъл Тракия ще открият първия концерт на Крис Корнел у нас, билетите за който свършиха отдавна.

Както е известно, вокалистът на Soundgarden и Audioslave пристига по случай 10-годишнината на "Тангра Мега Рок" за шоу в пловдивския античен театър на 10 май.

Три от певиците на фолклорния състав ще излязат на вековната сцена точно в 20.00 ч. в пълния блясък на носиите си и ще наелектризират публиката с 30-минутна акапелна програма преди залез слънце с най-автентични песни от българската музикална традиция. След това Крис Корнел ще свири и пее над 2 часа, разкриват организаторите.

Изборът на момичетата от ансамбъл Тракия бе направен лично от Корнел сред изпратените му от радиото 12 предложения.

Фолклорният ансамбъл Тракия - Пловдив е създаден през 1974. Главен художествен ръководител и хореограф е професор Даниела Дженева, диригент - Стоян Пауров, а диригент на хора - Николай Мутафчиев. Творческият облик на Тракия е е създаден от проф. Кирил Дженев.

Концертът на Крис Корнел в Пловдив е част от световното солово турне на знаменития музикант. В репертоара са песни от индивидуалните му албуми, класики на Soundgarden и Audioslave, но и парчета на Temple Of The Dog, плюс няколко интересни кавъра.

Виж сетлист на турнето.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=1N5o7-9DwzI

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички