Криста издава първия си авторски албум "У дома", представя го на живо с много гости в Sofia Live Club


Криста издава първия си авторски албум "У дома", представя го на живо с много гости в Sofia Live Club

1818

След дълъг и наситен с успехи творчески път, ар-ен-би и соул певицата Кръстина Кокорска, по-известна само като Криста, най-накрая реши да пусне дългосвирещия си самостоятелен авторски албум с много гости и изненади.

Наречен с топлото заглавие "У дома", той ще бъде представен с концерт-промоция в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 19 октомври, сряда. "У дома е храм, в който мислите са чисти, а думите искрени. У дома срещите винаги са вълнуващи и емоционални. У дома има много музика и топлина, които с щастие ще споделя", казва вокалистката. Тя има много издадени сингли през кариерата си, но извървява дълъг път, докато стигне до квинтесенцията на артистичната си същност за естествен завършек в един наистина съдържателен албум.

Освен безкомпромисна аудиопродукция, текстове и аранжименти в лицето на Rachel Row и Борислав Бояджиев - Борче, в проекта участват Денис Попстоев, Wah Tony, Ангел Дюлгеров и Александър Обретенов, които записват колоритни сола за някои от траковете, както и Страхил Велчев - KiNK, който добавя допълнителни щрихи за уникалното му звучене. За премиерата на сцената с Криста ще бъде цял бенд и специални гости - Бобо, Елена Кокорска, Стефан Стефанов, Владислав Мичев и мн. др. Всеки, закупен билет за вход, ще получи компактдиска. След 20 октомври той ще бъде във всички стрийминг аудиоплатформи и ограничен тираж в музикалните магазини.

В проекта специално място има и парче, подарено на Криста от Румен Бояджиев (музика) и Даниела Кузманова (текст). Певицата носи разнообразие в себе си и затова в изданието звучат соул с препратка към госпъла, през фънки диско груув от началото на 90-те, така и смесица от ар-ен-би с елементи на български фолклор.

Началният тон на "У дома" беше зададен от танцувалния летен сингъл "Будни", свеж микс от игриви вокали, диско груув и закачлив текст, с който талантливата Криста за пореден път заяви присъствието си на музикалната сцена. Видеото е поверено в ръцете на Павлин Иванов - Bashmotion, а за хореографията се погрижи Радостина Точева. Идеята за песента идва от вокална бележка, запазена в телефона на изпълнителката, а за създаването на финалната версия помагат Борислав Бояджиев - Борче (съавтор на музиката, автор на аранжимента и микса) и Бобо (съавтор на музиката и автор на лириката). "Будни" звучи актуално и свежо, като носи полъха на любимите ар-ен-би/денс парчета от началото на 90-те години.

Криста е един от артистите на съвременното поколение с най-разностранен талант. Нейните музикални способности се разгръщат ярко както на българската поп сцена, така и на театралната - в спектаклите на Камен Донев. През 2020 година певицата беше избрана от известния бродуейски режисьор Уест Хайлър за главната женска роля в популярния в цял свят мюзикъл "Шрек", поставен за първи път у нас. Нейния глас разпознаваме и в анимационните герои на касови филмови продукции, сред които "Тролчета", "Малката стъпка" и "Сладките грозничета". Наскоро Криста бе поканена да дублира гласа на Бионсе в новата  екранна адаптация на "Цар Лъв". В последните пет сезона на популярното риалити шоу "Гласът на България" Криста предава опита си като вокален педагог, обучавайки бъдещите музикални звезди.

Билети за концерта в Sofia Live Club - ТУК

Още - на: https://fb.me/e/1OkKWcCDZ 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички