Кристиан Костов класира България под № 2 в Евровизия 2017


Кристиан Костов класира България под № 2 в Евровизия 2017

5621

Салвадор Собрал от Португалия спечели конкурса "Евровизия" 2017 с песента  "Любов за двама" ("Amar pelos dois"), която получи 758 точки, на трето място се класира Молдова, чиято песен "Hey, Mamma!" получи общо 374 точки. България завърши с 615 точки в крайното класиране, 337 от които бяха от зрителите. Белгия зае почетното четвърто място.

Кристиян Костов представи чудесно баладата "Beautiful Mess" предпоследен - под № 25.  Нашата песен получи високи оценки от почти всички селекционни комисии. Едни от най-високите точки за България дадоха (точките бяха от 1 до 8, 10 или 12): Албания - 10 точки, Македония - 12 точки, Австрия - 10 точки, Норвегия - 12 точки, Естония - 12 точки, Молдова - 10 точки, Холандия - 10 точки, Ирландия - 10 точки, Беларус - 12 точки, Румъния - 10 точки, Унгария - 10 точки, Белгия - 10 точки, Хърватия - 10 точки. При гласуването от зрителите България бе класирана на второ място, но на първо отново бе Португалия, което ни отреди недостиганото до сега от България 2-ро място. "Много съм горд, че всички са доволни, но смятам, че ние бяхме най-добрите и трябваше да спечелим. Заслушавахме победата. Ще продължа да работя, докато стана номер № 1, и ще работя много!", заяви Крис, който получи награда за сценично представяне и за визуални ефекти. "Най-накрая светът знае, че България може да спечели "Евровизия". И най-накрая светът знае, че България не е малка", заяви той през сълзи.

Португалия поведе рано с максимални резултати от журитата на почти всички държави. Съгласно правилата 50% от точките за определена страна идват от публиката извън територията ѝ, а другата половина - от комисии от професионалисти, делегирани от всяка държава.  Участниците, борещи се за победата, бяха 26, тъй като освен 20-те държави, класирали се от двата полуфинала, на финала отидоха автоматично и представителите на страните от т.н. "Голяма петорка" - Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания, тъй като са петте най-големи икономически инвеститори в "Евровизия", както и страната домакин - в случая Украйна, избрала групата O.Torvald. Това е първата победа на Португалия в "Евровизия".

17-годишният Кристиан се яви от името на България. А можеше да се яви и от името на Русия, защото е роден в Москва, пише руската редакция на "Дойче Веле". Най-младият участник в тазгодишното издание на песенния конкурс е познат на много руснаци от телевизионното шоу "Голос" от 2013, в което той стигна до финала. "Аз съм само на 17 години, а вече се опитваме да работим минимум на два музикални пазара. Искам да стана световно известен. И това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен. И не само аз, а всеки, който работи и продължава да се развива в областта, която обича. Не мога да опиша с думи колко много обичам професията си. Често ме питат какво бих правил, ако не пеех. Нямам отговор на този въпрос. Не мога да си представя нищо друго за себе си", казва Крис пред Андрей Бренер за секцията на "Дойче Веле" в Амстердам.

62-то издание на песенната надпревара се състоя в украинската столица Киев. Финалът бе на 13 май. Шикозната зала International Exhibition Centre бе домакин на събитието. Киев е за втори път град домакин, след триумфа на Руслана с песента "Wild Dances" през 2005 с 280 точки в Истанбул през 2004.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички