Култовият хип-хопър Oddisee с втори концерт у нас, идва с крюто


Култовият хип-хопър Oddisee с втори концерт у нас, идва с крюто

1941

Роденият във Вашингтон, но базиран в Бруклин изпълнител и продуцент Oddisee пристига с 5-членната си банда Good Compny за своя втори концерт в Sofia Live Club по покана на Sofia Live Festival.

Черните ритми ще се развихрят от 23.00 ч. на 15 октомври.

След взривяващото и напълно разпродадено първо участие на родна земя, оригиналът се завръща с чисто нова музика, която да сподели с многобройните си верни фенове в България. След като повече от 2 години не е напускал Североизточното крайбрежие на Америка и не се е качвал на самолет, суперпродуктивният и изключително интересен артист няма търпение да стартира турнето си, което за голяма радост на меломаните ще мине и през София.

"Прекарването на толкова много време на едно място имаше своите възходи и падения. Семейството ми се разрасна, както и връзката ни. Понякога се чувствах по-отдалечен от себе си, но това остави място за търсене на вдъхновение отвътре за създаване на нова музика. Нямайки възможност да пътувам, отново се научих как да творя от сърцето и въображението си", споделя Amir Mohamedel Khali, както е истинското име на рапъра.

Неговата музика черпи вдъхновение от младостта му, свидетелствайки за категоричното неравенство в заобикалящите го гледки и звуци на Вашингтон, окръг Колумбия. Оттогава той използва "собствения си опит, за да разсъждава върху по-голямото състояние на човечеството, в цялата му красота и недостатъци" - разказва изпълнителят пред New York Magazine. През годините обикаля земното кълбо няколко пъти, свири в популярните формати NPRTiny Desk и COLORSx Studios, а албумите и инструменталите му имат над 100 милиона стриймвания в световен мащаб.

Последният му проект "Odd Cure" (2020) е похвален от Stereogum, HYPEBEAST, UPROXX, Bandcamp, DJ Booth и др. и е приветстван като "първия пандемичен шедьовър на хип-хопа".

Билети на цена от 30лв. - в мрежата на Eventim и партньорските каси. На място входът ще бъде 40 лева.

Вратите отварят в 21.00 ч.

Снимка: Michelle Grace Hunder

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички