Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

"Кънтри с Лили" се завърна в ефира на БНР


"Кънтри с Лили" се завърна в ефира на БНР

1482

Известната българска кънтри певица и журналист Лили Друмева продължава своята музикална линия в ефира на БНР с тематично авторско предаване "Кънтри с Лили" в ефира на програма "Христо Ботев" всяка събота от 14 до 15 часа.

В него водещата представя кънтри музиката и нейните сродни жанрове – блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и други. Предаването е единственото порода си на Балканите и дава шанс на слушателите да се запознаят с качествена и автентична музика, която рядко звучи в радиоефира.

В рамките на 60 минути Лили Друмева предлага класическо кънтри и избира нови кънтри хитове, които пристигат директно от Нешвил, благодарение на Световната кънтри асоциация, в която певицата членува. Звучат най-добрите песни от кънтри класацията на "Билборд". Представени са, разбира се, и велики кънтри легенди като Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и др. В предаването има и забавни рубрики:"На купон на кон", "Хайде, Лили, рок-а-били", "Кънтри коктейл", "Кънтри кино", които повдигат настроението и създават характерната уестърн атмосфера. Посветила живота си на този легендарен жанр, Лили поднася свежа информация за песните и техните изпълнители, както и актуални новини от кънтри сцената.

"Кънтри с Лили" вече има история в БНР. Стартира през 2007 година по Радио София и продължи до 2013 г. Има огромен музикален ресурс в рамките на личната фонотека на водещата, както и вече изготвени шапка и джингли с красивия глас на известния български актьор Пламен Манасиев. Форматът може да бъде разширен и отвъд музиката, като се наблегне на американска култура и лайфстайл, пътувания, начин на живот, образователни програми, стипендии, филми, мода и др. Самата Лили Друмева е лауреат на програма "Фулбрайт" и посещава редовно САЩ.

Лили Друмева-О‘Райли е певица, автор на песни, създател и фронтдама на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на 12 студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Lilly Оf Тhe West имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 25 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и на Световната Кънтри и Блуграс Асоциации, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в Ретро Радио, Дарик, Радио София, Хоризонт, БиБиСи, Бинар и Балкан Българска Tелевизия. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма "Фулбрайт".

Тя е и автор на книгата "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок-ен-рол и други.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички