Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

"Кънтри с Лили" се завърна в ефира на БНР


"Кънтри с Лили" се завърна в ефира на БНР

1764

Известната българска кънтри певица и журналист Лили Друмева продължава своята музикална линия в ефира на БНР с тематично авторско предаване "Кънтри с Лили" в ефира на програма "Христо Ботев" всяка събота от 14 до 15 часа.

В него водещата представя кънтри музиката и нейните сродни жанрове – блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и други. Предаването е единственото порода си на Балканите и дава шанс на слушателите да се запознаят с качествена и автентична музика, която рядко звучи в радиоефира.

В рамките на 60 минути Лили Друмева предлага класическо кънтри и избира нови кънтри хитове, които пристигат директно от Нешвил, благодарение на Световната кънтри асоциация, в която певицата членува. Звучат най-добрите песни от кънтри класацията на "Билборд". Представени са, разбира се, и велики кънтри легенди като Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и др. В предаването има и забавни рубрики:"На купон на кон", "Хайде, Лили, рок-а-били", "Кънтри коктейл", "Кънтри кино", които повдигат настроението и създават характерната уестърн атмосфера. Посветила живота си на този легендарен жанр, Лили поднася свежа информация за песните и техните изпълнители, както и актуални новини от кънтри сцената.

"Кънтри с Лили" вече има история в БНР. Стартира през 2007 година по Радио София и продължи до 2013 г. Има огромен музикален ресурс в рамките на личната фонотека на водещата, както и вече изготвени шапка и джингли с красивия глас на известния български актьор Пламен Манасиев. Форматът може да бъде разширен и отвъд музиката, като се наблегне на американска култура и лайфстайл, пътувания, начин на живот, образователни програми, стипендии, филми, мода и др. Самата Лили Друмева е лауреат на програма "Фулбрайт" и посещава редовно САЩ.

Лили Друмева-О‘Райли е певица, автор на песни, създател и фронтдама на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на 12 студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Lilly Оf Тhe West имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 25 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и на Световната Кънтри и Блуграс Асоциации, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в Ретро Радио, Дарик, Радио София, Хоризонт, БиБиСи, Бинар и Балкан Българска Tелевизия. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма "Фулбрайт".

Тя е и автор на книгата "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок-ен-рол и други.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички