LaText Acoustic на квАРТал фестивал 2016


LaText Acoustic на квАРТал фестивал 2016

4499

Литературната рок група LaText започва новия сезон с първи акустичен концерт на първия "квАРТал фестивал" 2016.

Както MySound.bg вече извести, премиерното издание на събитието за култура и начин на живот ще се проведе в района на стария еврейски квартал в София, разположен в периметъра между булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Сливница" и "Мария Луиза", от 16 до 18 септември.

Изявата на LaText е на 18 септември (неделя) от 20.30 ч. пред Дома на киното. В репертоара на формацията са нейни нови парчета, както и познатите "Любовна херостратегия", "Париж", "Само" и "Shoot Me Again" в различни от досегашните аранжименти, изсвирени акустично и интимно.

Достъпът до концерта е свободен.

LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани, кахон). Музиката на групата съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рока в песни, извън стандартната структура, от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук вплита, са алтернативен рок, блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно. В последните години групата се наложи като едно от най-интересните явления на българската алтернативна сцена.

"квАРТал фестивал" 2016 се организира като част от инициатива, чиято цел е обособяването на културен квартал на София, по примера на редица важни европейски градове като Краков, Прага, Будапеща, Рим и много други. София е една от малкото столици в Европа, в които такъв подобен център все още няма, а нуждата от създаването му е повече от необходимост в контекста на културното, социално и икономическо развитие на града.

Повече информация за LaText тук:

https://www.facebook.com/LaTextBg/

За фестивала тук:

https://www.facebook.com/events/1770077556537824/

За инициативата "квАРТал" тук:

https://www.facebook.com/kvARTal.kolektiv

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички