Легендарният Иво Папазов – Ибряма и неговият "сватбен оркестър" с ексклузивен концерт в Sofia Live Club


Легендарният Иво Папазов – Ибряма и неговият "сватбен оркестър" с ексклузивен концерт в Sofia Live Club

1966

Световноизвестният български кларинетист Иво ПапазовИбряма, заедно със своя "сватбен оркестър" Тракия ще се качи за първи път на клубна сцена в София, за да отбележи своята 70-та годишнина с ексклузивен концерт в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 26 февруари, неделя.

Вече над 50 години този изключителен музикант не слиза от сцената. Той продължава да съчетава в музиката си фолклор и традиция и съумява с изключителна виртуозност да издигне оригиналния си музикален стил до световните сцени, като се нарежда до най-изтъкнатите творци на нашето време. В годината на своя 70-годишен юбилей, виртуозът на кларинета и сватбената музика Иво Папазов-Ибряма спечели специалната артистична награда на международния фестивал за уърлд и електронна музика WOMEX 2022. Призът се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостен принос.

Иво Папазов има блестяща музикална кариера и е издал много албуми, като два от тях - през 89-та и 91-ва, са продуцирани от самия Джо Бойд (продуцент на Пинк Флойд, Джими Хендрикс и REM). През 2005 година Иво Папазов печели Световната музикална награда на BBC за принос в световната музика с албума си "Панаир/ Fairground". Така Папазов е възхваляван от множество известни музиканти, а глобални медии като The Guardian, Songlines, The Washington Post и The New York Times неведнъж са писали за него със суперлативи. Наричат го "българския Бени Гудман", "свръхестествен гений на кларинета", "най-великият кларинетист на Балканите".

Неговият оркестър Тракия е съставен от невероятни музиканти, представители на различни етнически групи от различни краища на България, които вече десетки години допринасят със своя талант и енергия за изграждане на своеобразния стил, който става световноизвестен като "сватбарска музика"- микс от българска и балканска традиционна музика с елементи на джаз, фънк и рок.

Билети за концерта могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Първите 100 бр. са на промо цена от 35 лв. Редовната е 40 лв., а в деня и на място входът ще струва 50 лв. 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички