Лятното турне "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 обикаля Черноморието до края на месеца


Лятното турне "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 обикаля Черноморието до края на месеца

2000

Легендарната рок група Спринт в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев и Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – PR на 2020 година и изпълнител, Захари Чернев, рокаджиите  Хоризонт и още приятели на формацията обединяват творчеството си под мотото "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са националната кампания "Роди дете в България", която популяризира инициативите на фондация "Мечта за дете" и на информационната кампания под надслов "Да сверим биологичния си часовник" и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и националната кампания "Повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Лятното турне ще гостува с концерти в следните морски градовете:

15 август – Бургас (Открита сцена "Охлюва")

16 август – Китен (Открита сцена)

17 август – Поморие (НЦ "Просвета 1888")

18 август – Приморско (Лятна сцена)

19 август – Черноморец (Лятна сцена)

21 август – Созопол (Летен театър)

Специален гост на събитията е председателят на фондация "Мечта за дете" и инициатор на кампанията "Роди дете в България" - Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Обиколката стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота и красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани родната история - Историческия парк, на 30 км. от Варна, в село Неофит Рилски.

"Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 се провежда с подкрепата на националния фонд "Култура" по Процедура "Едногодишен грант`21" / "Сесия 2021".

Турнето ще продължи през есента в други части на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на общественозначимите каузи.

В концертите ще се включат и изявени местни изпълнители, които припознават каузите и ще бъдат техни посланици.

Основни партньори на събитията и кампанията са медийния портал "Мама Зона", агенция за публични комуникации "Профайл", медиен портал My Family, агенция "Сребърен ключ", сдружение "Жени с кауза".

Мотото на всички участници е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички