Лорд Бънди от София като социо-културен феномен


Лорд Бънди от София като социо-културен феномен

5111

Семинар, наречен "Гласове и думи на протеста от 60-те и 70-те години на ХХ век: филмът "Лорд Бънди от София", ще се проведе в галерия "УниАрт" на 7 юни.

Събитието, организирано от департамент "Дизайн" и департамент "Нова българистика" на Нов български университет, е с начален час 14.00.

Лектори ще бъдат доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Морис Фадел, гл. ас. д-р Йордан Ефтимов и доцент д-р Борис Сергинов.

За първи път с личното позволение и присъствие на продуцентите и сценаристите, ще се прожектира документалният филм "Лорд Бънди от София". Кинотворбата е посветена на първата българска рок банда Бъндераците и по-специално на Малкия Бъндерак (Иван Милев, на снимката), и представя един момент от нашата история - ъндърграунд културата в София по времето на социализма.

Както MySound.bg отдавна информира, във филма са засегнати събития и факти, непоказвани в публичното пространство досега.

Лентата ще бъде представена и дискутирана от едни от най-задълбочените специалисти в областта на критиката на социалистическия реализъм.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички