Любовта, без която не можем. Тангра 3: Йордан Ганчев, Александър Петров и Боби Косатката + Субдибула сред акцентите на "Плешивото куче" тази събота


Любовта, без която не можем. Тангра 3: Йордан Ганчев, Александър Петров и Боби Косатката + Субдибула сред акцентите на "Плешивото куче" тази събота

2513

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР тази събота, 18 февруари, с чуждестранни и родни лица, които говорят с музика, а общото между тях е, че са майстори на звуковите скулптури в действие.

Тангра, дубъл 3: Любовта, без която не можем.

- Роден под знака на Водолея, за да проповядва свобода и да разтваря хоризонти. ЧРД на Йордан "Дани Баницата" Ганчев (вторият от ляво на снимката), мултиинструменталист и сред главните действащи лица в Тангра 2, наред с Косьо Марков, който възроди легендарната формация на нов глас с Борислав Мудолов - Боби Косатката (Дер Хундс, Интелиджънт Мюзик Проджект). Силната нежност на песните, изтъкани от хармонии и ритми, характерни за масовия европейски рок стандарт, и с текстове, които филигранно плетат шевицата на всекидневието, които лягаха като мехлем върху безвъзвратно алиениращата душевност на съвременниците им. Но и на нашите...

- Топло-топло награденият поет Сашо Петров - създател на лириката към почти всички хитове на Тангра, в "Оловният войник". Очакваме документалния филм на Костадин Бонев за него по сценарий на Митко Новков в поредното издание на "София Филм Фест".

•  Знаменитата група Субдибула и Ели Раданова започнаха новата година ударно – с горещ сингъл, видео и концерт. "Името ми запомни" (музика Петър Чухов, текст - Светла Стаменова, аранжимент на цялата банда) звучи изчистено и ефектно и носи в себе си достатъчно енергия, въпреки на пръв поглед успокояващия ритъм. Клипът е режисиран и монтиран от Венци Дреников, оператор е известният рок фотограф Стоян Гребенаров, а черно-бялата визия е с романтично-ироничен привкус. Второ парче след "Деликатно мълчание", с което съставът нарушава тишината, анонсирайки появата на следващия си албум (с работно заглавие "Реконструкция на желанията".) Премиера в ефира на програма "Христо Ботев".

•  В нощите на скъпите покойници: Чеслав Юлиуш Виджицки - полският композитор, мултиинструменталист, текстописец и изпълнител на поп, рок, електронна музика и автор на теми към театрални спектакли и филми и художник, по-популярен с артистичния си псевдоним Чеслав Ниемен. В прогресив рок и постренесансовите стъпки и трели на пурпурната свита, съпровождаща краля към края на спектакъла под ръка с... Паша Христова към сцената на фестивала в Сопот. "Този дивен свят".

• Любов и омраза в Украйна: робот поп принцесата с пиперлив език Марув, сочена за идеен и стилов последовател на Лейди Гага. Родена като Анна Борисовна Попелюх, тя е не само певица, композитор и продуцент, а още поетеса и дизайнер. Защо подрастващите от махалата като онези, които навремето наричахме "сърдитите млади хора", си падат по нея?

Предаването с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички