Любовта не познава жанрове: Сергей Шишов представя албума на Laura Sullivan "Pieces Оf Forever"


Любовта не познава жанрове: Сергей Шишов представя албума на Laura Sullivan "Pieces Оf Forever"

1855

"Любовта не познава жанрове, това е урокът, който получих от моите родители, и затова направих албума "Pieces Оf Forever" ("Пиеси завинаги") с много любов – заявява пианистката Laura Sullivan, носителка на наградата "Грами" - Той е и израз на почит както към техния живот, към музиката, която създадоха, към всичко, на което ме научиха, посветен е и на тяхната любов".
 
Laura започва да свири на пиано на четиригодишна възраст и за първи път взема уроци в семейната ферма в Северна Калифорния. Неин учител е майка ѝ Carol Purdy, известна като писателка на книги за деца, а баща ѝ John Purdy я учи на кънтри песни, които свири на своята китара и хармоника. "У нас в детските ми години често звучеше музика и много пъти свирехме заедно", спомня си по-късно пианистката.

Тя става известна като автор на музикалния съпровод към хитовия телевизионен сериал "So You Think You Can Dance" ("Мислиш си, че можеш да танцуваш"), както и за поредица игрални филми. Музиката ѝ се издава и разпространява от нейната независима звукозаписна компания Sentient Spirit Records.

В албума "Pieces Оf Forever" ни очаква вълнуващо емоционално пътешествие, развиващо се елегантно от мрачна и пуста обстановка в място на надежда и оптимизъм. Откриваме мили спомени от детството на Laura – живот изпълнен с упорит труд и времена на големи открития, с орехови дървета и цъфтящи градини, през разнообразна гама от чувства. Човек може да стане свидетел на кръговрата на живота в музиката, като пръстенът оставя все пак и малко празнина за това, което предстои.

Що се отнася до стилистиката на албума, той обединява нейни съвременни класически композиции с аромати на Ambient Americana. Композиран и аранжиран от Laura, която свири на пиано във всяка пиеса, тя изпълнява една от тях и на хармониката, принадлежала на нейния баща.

Сергей Шишов ще представи "Pieces Оf Forever" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 18 февруари, след новините от 21.00 ч.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички