Маргарита Хранова грабна две награди от София 2019


Маргарита Хранова грабна две награди от София 2019

2670

Маргарита Хранова спечели първата награда на журито и отличието на музикалните журналисти на международния фестивал за поп и рок "София" с песента "Последен танц" по музика на Иван Кръстев, текст Вера Стойкова и аранжимент Красимир Илиев.

Деветото издание на събитието беше посветено на 140-годишнината от обявяването на София за столица, затова програмата започна с емблематичната песен "Вечната София" в изпълнение на обичания актьор Вели Чаушев, който, за съжаление, вече не е между нас, и прекрасната Йoана Величкова. Песента показва историята, приемствеността между поколенията, красотата и младостта на един град, който вече 140 години "Расте, но не старее" – нашата столица, поясняват от "ПРОфайл".

Пъстрото жури от доказани композитори и поети, както и представители на медиите, гласуваше на живо пред публиката и изпълнителите. Домакините на събитието – Наско от БГ радио и Карина Караньотова от БНТ, подгряваха публиката и поддържаха доброто настроение, а журналистът Антон Стефанов изненада гостите и селекционната комисия с много интересни въпроси.

Втора награда бе присъдена на авторската песен на Пенко Богданов "Аз съм там" в дует с Петя Буюклиева. От по-младите изпълнители се открои парчето на Лъчезар Кацарски "Искам да ти кажа" по негова музика и текст. Бандата от Северна Македония група Penzoff (по името на отишлия си през април наш композитор Валентин Пензов), която участва с неговата песен "Имаме проблем", също грабна две статуетки.

Класирането:
1-ва награда – "Последен танц"
музика и аранжимент: Иван Кръстев
текст: Вяра Стойкова
аранжимент: Красимир Илиев
в изпълнение на Маргарита Хранова

2-ра награда – "Аз съм там"
музика, текст и аранжимент:
Пенко Богданов
в изпълнение на Петя Буюклиева и Пенко Богданов

3-та награда – "Имаме проблем"
музика, текст и аранжимент:
Валентин Пензов
в изпълнение на група Penzoff

Специална награда на името на рок легендата Петър Гюзелев – "Искам да ти кажа"

музика и текст: Лъчезар Кацарски
аранжимент: Тодор Бакърджиев
в изпълнение на Лъчезар Кацарски

Специална награда на медиите – "Последен танц" – 79 т.

музика и аранжимент: Иван Кръстев
текст: Вяра Стойкова
аранжимент: Красимир Илиев
в изпълнение на Маргарита Хранова

2-ро място в класацията на журито с представители на медиите – "Една надежда бяла" – 78 т.

музика и аранжимент: Димитър Гетов
текст: Джина Дундова
изпълнение: Емилия Валенте

3-то място в класацията на журито с представители на медиите – "Това е моята България" – 76 т.

музика, текст и аранжимент: Петър Писарски
изпълнение: трио Вива

Приз за цялостен принос в българската музика беше връчен посмъртно на композитора Валентин Пензов.

Гласуването за песен на публиката продължава. Тя се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен. Цената на един есемес е 1.00 лв. с ДДС (за абонати на Telenor, Vivacom и А1). Средствата са в полза на националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри" и информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник". Целта е информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, даващо информация за репродуктивните им възможности. Същността на  инициативата е насърчаване на жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Това изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

Публиката, изпълнила зала 1 на НДК, имаше възможност да се наслади и на рециталната част в памет на големия български автор на десетки шлагери Валентин Пензов с участието на Петя Буюклиева, Силвия Кацарова и Марги Хранова.

Малката и талантлива Крисия Тодорова закри международния музикален фестивал.

Концертът, който е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2019 година, ще бъде излъчен по БНТ на 23 септември.

През 2020 година предстои десетото юбилейно издание на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички