Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Мечо Куух: Вalkansky чистят небето над Созопол за Аполония 2009


Мечо Куух: Вalkansky чистят небето над Созопол за Аполония 2009

7778

Тази година има и ярки проблясъци във все по-ошугавяващата откъм музикални събития през последните години програма за т.нар. развлекатален жанр на празниците на изкуствата "Аполония".

Същински празник за ценителите на тънкия саунд е презентацията на проекта "Balkansky" от 23.00 ч. в рамките на тазгодишния афиш на 5 септември.

Дебютът в каталога на "Кукер" събира в общ хронотоп Теодосий Спасов, Иван Шопов и художника Иво Христов.  Що е то оригинален поглед, те обясниха и в столицата, раздирайки сърцето на поп-фолка на откриването на изложбата "Изкушението чалга".

Артистите ще демонстрират своите звукови и мултимедийни експерименти в Созопол чрез хепънинг, поделен поравно между акустика и ток, научи MySound.bg.

"Представянето е във връзка десетгодишнината на лейбъла. Специалният гост Теодосий Спасов ще зарадва публиката със съвсем нови изпълнения на тромпет и австралийско диджериду, освен, разбира се, основния си инструмент - кавал", поясни Иво Христов.

Изявата, в памет на покойния френски авангардист Ектор Зазу, е съпътствана от изложба с фотографии на продуцента и издател на албума Иво Христов, а и рисунки и графики на Иван Шопов, по-известен с артистичния си псевдоним DJ Куух (DJ Cooh).
 
"След огромния интерес от демонстрацията на проекта в Европа и Австралия, сега е време и родните почитатели на подобен род естетски находки да се насладят на музиката, към която върви въпросната нарочна мултимедия", довери още Христов.

Малко думи, много музика в саундтрака на модерна и интелигентна България. Тая конфигурация на артистите е способна да превърне и най-утрепаното от географския район място в най-елитен клуб от световна верига, чиято сцена мисва модерен електронен саунд и фолклорни мотиви. Архитектониката на цялостната концепция е защитена от страхотен звук – бистър, мощен и панорамен, препоръчан, впрочем, и от Българското аудиофилско общество върху самата обложка на диска. С целия си авторитет, и MySound.bg подкрепя тези пиеси.

Слънце на културния ни хоризонт грее, все пак.

Кой обаче е Вalkansky? (По-правилно е да се възприема като Балкан-sky) Това е Иван Шопов – прочут като диджей от Порно ВРМ и от поредица умопомрачителни електронни сетове в организираните от Н.M.S.U. фестивали (Drum’ n Jazz например), иначе - одарен художник-график.

Тук той е дал глътка въздух на дръм-ен-бейса, техното и дъб-степа, а глези сетивата с авангардни електронни експерименти. Условно казано – от IDM до ECM ("На разсъмване", "Самодивско хоро", "Зелените Балкани").

На Вalkansky е изпълнението, програмирането, звукозаписа и смесването. Творческият натюрел на Иво Христов, влязъл във фонотеката на меломаните като идеен двигател и визуална концепция на Нова генерация и Тибетски сърца, издател на Ева квартет и Сестри Аджови, някога - на Иво Папазов и Стоян Янкулов и Елица Тодорова, пък обживява аранжимента, концепцията, продукцията, визуалното оформление и фотографията.

"Каквото ще се случи на "Аполония", ще се случи само и единствено там, така че ако си фен, не изпускай", прикани Иво.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички