Memento Mori – предстоящ албум и световно турне на Depeche Mode догодина


Memento Mori – предстоящ албум и световно турне на Depeche Mode догодина

2413

Британските пионери на електронната музика Depeche Mode (Депеш Мод) обявиха на специално събитие в Берлин, че предстои да издадат нов албум и да тръгнат на световно турне през 2023 година.

Обиколката Memento Mori, която предстои след повече от пет години мълчание и след смъртта на основателя на групата Андрю Флетчър, ще бъде в подкрепа на едноименния 15-ти студиен проект, чиято премиера се очаква идната пролет. Дискът е вдъхновен както от пандемията, така и от загубата на Флеч, който почина през май от разкъсване на аортата. Групата, която е една от най-успешните и дългогодишни британски състави, "подразни" феновете си със загадъчен тийзър в Инстаграм, показващ само замъглени кадри на музикален миксиращ пулт и думите "Берлин 4.10.22".

Дейв Гахан и Мартин Гор разкриха, че турнето ще започне със специална ограничена поредица от дати в Северна Америка на 23 март, преди да се отправят към Европа за летните концерти. То ще включва дати в Madison Square Garden в Ню Йорк, United Center в Чикаго, Kia Forum в Лос Анджелис и Scotiabank Arena в Торонто. Европейската част от обиколката ще стартира на 16 май с изяви в Stade de France в Париж, Olympic Stadium в Берлин, San Siro Stadium в Милано и лондонския Twickenham Stadium.

"Започнахме работа по албума в началото на пандемията и тематиката беше директно вдъхновена от този период. След смъртта на Флеч решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е нещото, което той би искал. Болката придаде допълнителен смисъл на проекта", коментира Maртин Гор. "Флеч щеше да хареса тази колекция. Ще я споделим с вас скоро и нямаме търпение да я представим на живо следващата година. Имаме отново възможност да правим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем чувство на радост и сплотеност по наш собствен малък начин, в свят, който изглежда постоянно в някакъв смут"", добавя харизматичният фронтмен Дейв Гахан.

Турнето Memento Mori ще бъде 19-тото поред за групата и първото им от 2017 г. насам. Последната обиколка Global Spirit Tour 2017-2018 беше най-дългата ѝ до момента, като бандата свири пред повече от 3 милиона фенове в рамките на 130 концерта в Европа и Северна Америка.

"Memento Mori" ще бъде 15-ият студиен албум на формацията и продължение на аплодирания от критиците "Spirit" (2017), който достигна № 1 в 11 територии и влезе в Топ 5 на музикалните класации в повече от 20 други държави.

С над 100 милиона продадени копия из цял свят, Depeche Mode остава непрекъснато развиваща се и изключително влиятелна сила в света на музиката. Бивайки незаличимо вдъхновение както за фенове и критици, така и за артисти, те продължават да вървят напред, а доказателство за това е именно "Memento Mori", най-новата глава от тяхното наследство.

Групата, на която се приписва въвеждането на електронната музика в мейнстрийма, триумфира с поредица от хитове през 80-те и началото на 90-те години на ХХ век, като първоначално стана синоним на танцувален синтпоп, но след това постепенно възприе по-мрачно звучене. От създаването си през 1980 г. досега бандата е продала повече от 100 милиона албума, спечелвайки световната аудитория с парчета като "Personal Jesus", "People Are People" и "Enjoy Тhe Silence".

Depeche запази своята ъндърграунд привлекателност, дори когато през 2020 година беше включена в "Залата на славата на рок-ен-рола", припомнят световните агенции.

Снимка: Music Tech

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички