Meszecsinka с единственото си турне през 2021-а в България


Meszecsinka с единственото си турне през 2021-а в България

2537

Една от най-успешните унгарски етно групи - Meszecsinka (Месечинка), основана от българина Емил Билярски (клавирни, китара) и Аннамария Ола (вокал, флейта), пристига в България за четири концерта в София, Пловдив, Варна и Русе.

Първият лайв е на 16 септември в столичния клуб Mixtape 5 при силно ограничен брой билети, следва 17 септември в Небет тепе в Пловдив съвместно с група ТДК. На 18 септември отново двете групи ще свирят заедно в зала "Успех" във Варна. Обиколката ще завърши със самостоятелен концерт на Месечинка в русенския Max Club на 19 септември.

Meszecsinka е международен проект, базиран в Будапеща със силно контрастно и психеделично звучене и композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни. Самодивският глас и магнетично присъствие на Аннамария Ола повежда публиката на пътешествие в света на сънищата в последния им запис "Stand Into The Deep" (2019). Темата за смъртта като ново раждане за живота е част и от последния сингъл с видеоклип от него - магическата "Looking At My Death" ("Гледам смъртта си"). Виж го тук:

https://www.youtube.com/watch?v=LUWJfZSw40I

Албумът идва след суперуспешния "Awake In A Dream", отличен с престижната награда "Фонограм" (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018-а. Подобно на предшественика си "Stand Into The Deep", чиято световна премиера беше в България, се радва на добър прием: пресата го определи като шедьовър, а публиката също е във възторг и записът логично намери място в Топ 10 на двете основни световни класации за уърлд музика - Worldmusic Charts Europe и Transglobal Worldmusic Charts. Международният успех на групата доведе до договор с немския музикален лейбъл Nordic Notes с разпространение в цял свят и силна подкрепа от радиостанции в Америка, Германия, Австралия, Италия, Люксембург, Гърция, Словакия и други.

Въпреки трудностите, създадени от пандемията, през изминалата година Месечинка беше търсена на световната сцена, включително като хедлайнър на литовския фестивал MJR (Live - тук).

Meszecsinka са: Аннамария Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Саболч Такач (бас) и Давид Кроликовски (барабани, перкусии). Паралелно с Месечинка, Емил  продължава и своя солов проект с песни на български. Преди няколко години издаде албум, който получи позитивна критика и в международната преса. Оттогава редовно публикува нови песни, които могат да бъдат чути на Samosam.bandcamp.com и клипове в неговия YouTube канал.

Месечинка във Фейсбук:
https://www.facebook.com/meszecsinka/

Група на феновете на Месечинка в България:  
https://www.facebook.com/groups/2225985857430137/

Месечинка в София:
https://www.facebook.com/events/148467434136991

Месечинка и ТДК в Пловдив:
https://www.facebook.com/events/1133280430537181/

Месечинка и ТДК във Варна:
https://www.facebook.com/events/964298974362005

Снимка: Mihal Ramus

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

Видео


Албуми


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

"Of The Deepest Shade" e дебютният дългосвирещ албум на българската мелодична дет метъл банда Deadscape.Дискът...

Най-четени новини


виж всички