Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Миро изкачи Върхът на планината


Миро изкачи Върхът на планината

5296

"Върхът на планината" не е специално за празниците, но носи много коледен дух в себе си", казва Миро, който наскоро пусна видео към последната си песен "Върхът на планината".

Виж клипа ТУК!

Парчето ще влезе в следващия албум на изпълнителя - "Месия". Миро обещава дискът да е на музикалния пазар у нас навръх Великден ("и Пасха") - 5 май.
                                        
Кадрите - заснети в карлуковския карстов комплекс и околностите на Витоша, са режисирани от Николай Павлов, с участието на Ваня Билева, а ръкописният шрифт е почеркът на Миро. Оператор: Здравко Ружев, ефекти – Цвети Димитрова, графика – Катя Колева, постпродукция- Flame, продуцент – David & Light.

Музиката и текстът на песента са на Мирослав Костадинов - Миро, аранжиментът е съвместно дело на певеца и Иван Иванов. Сред гостите са перкусионистът Калин Вельов и Жени Джамбазова и Севинч Ибрахим - беквокали. Финален мастеринг: Дейв Къч.

"Живея под върха на планината. Като се събудя, има катерички в двора ми, пеят птички. Много често, когато съм изнервен, притеснен и емоционално обременен, започвам следния експеримент. Ето ме вкъщи. Вдигам перспективата - къщите вече са 10 и в тях има десетки хора. Вдигам още - и ето ти я София, с милиони и всеки със своите проблеми. Още вдигам - Европа. После минаваш над облаците и стигаш до нашата галактика, която е част от милиони други. И накрая разбираш колко малка прашинка си, колко несъществени са проблемите ни. Затова е по-добре да си щастлив и да си доволен от това, което ти се случва тук и сега, защото никой не ти обещава друго. Ако пропуснеш да си щастлив днес, кой ти казва, че ще има утре? На върха на планината нямам нужда от тази игра, защото виждам всичко това. Там съм си само аз, боровете около мен и небето отгоре. Върхът на планината първоначално беше само това. Впоследствие се замислих за проповедта на планината в Евенгелието на Матея, за това какво сме ние за Бога. Какви обещания ни е дал? И всъщност в тази песен говоря за обещанията на Бог, че той винаги ще бъде с нас и до анс - до самия край", обяснява Миро, въвеждайки в творческата лаборатория на "Върхът на планината".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички