Мистика и нежност в дебюта на Ива Янкулова- YVA


Мистика и нежност в дебюта на Ива Янкулова- YVA

3462

Мистика и нежност обгръщат българската сцена: Ива Янкулова - YVA представя дългоочаквания си дебютен албум "Fish Tears".

Премиерата ще се състои в столичния клуб "Терминал 1" от 21.00 ч. на 21 февруари. На с цената с изпълнителката ще бъдат Радо Казасов (барабани), Илияна Георгиева (виолончело), Ненко Милев (китара), Петър Йотов (китара) и Петко Славов (бас).

През последните няколко години Ива Янкулова работи по първия си самостоятелен студиен албум с търпение, тъй като не е обвързана с договори и се самопродуцира, съвместно с Иво Христов, познат като част от проекта Балкански.

"Fish Tears" е много личен проект за Ива, защото всички песни са написани от самата нея. Стиловите рамки се размиват в красива еклектика. Има нещо от щатското кънтри, щипка рок-ен-рол, ирландска нотка на тъга и меланхолия, типична за поетите с китара от Острова, смесица от емоции, звучаващи като завършен филмов саундтрак. Посланията са изпълнени с прошка и разбиране, задават се социални въпроси, свързани с притежанието, свободата на духа и мястото ни в обществото. Ива разказва истории и превежда през пътешествие в съзнанието на едно младо момиче, неговите вълнения и емоции, свързани с любовта и близостта, с даването и приемането.

Голямата тема, вдъхновила творчеството ѝ, е нейната майка, която тя губи като дете. Първият сингъл на YVA - "20 Years Minus 1", излиза и с видео, представяйки емоционална автобиография с оригинални кадри на нея и майка ѝ, от 1996, която младата изпълнителка смело и лично сподели със света миналата година

Плътно до Ива от началото по пътя на албума стои един човек, без когото общото звучене и саундът не биха били завършени. Това е Ненко Милев, водещият китарист в проекта. Освен на китара, Ненко свири ина мандолина и укулеле, създава аранжиментите и се посвещава на идеята напълно - ако Ива е сърцето на проекта, то той безспорно е тялото му.

Миксовете на парчетата са дело на Моnyx, а мастерирането е дело на Пийт Майер, работил с големи имена като Ю Ту, Лана дел Рей, Джак Уайт, Пати Смит и Деймиън Райс.

Формацията Dead Man's Hat също ще участва в събитието с акустичен сет.

Билети: 10 лв. - Epay-Gо и в касите на EasyPay в цялата страна.
https://epaygo.bg/1393891005

YVA - "Colibri" (official video): https://www.youtube.com/watch?v=rD3dduPEKfg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички