Модерен български фолклор от Албена Вескова


Модерен български фолклор от Албена Вескова

6529

Модерното и традиционното ще се слеят на сцената в Студио 5.

Комбинацията от красота и чар (подобно Йовкова героиня), неотразимо сценично присъствие и - не на последно място, страхотен глас, изглежда невъзможна.

Не и когато става въпрос за Албена Вескова.

Тя ще представи своя проект в популярния столичен клуб от 22 часа днес.  
 
Вокалистката ще бъде съпроводена от Тони Златанов (пиано), Владимир Величков (кавал), Димитър Карамфилов (контрабас) и Емил Пехливанов (барабани). В репертоара им са авторски аранжименти, идеи и музикални експерименти с народното ни творчество, премесени с джаз, фюжън, етно и специфични динамични нюанси.

Албена Вескова завършва средното си специално образование в СМУ с. Широка лъка със специалност народно пеене, а висшето си - в АМТИИ, Пловдив. Една година е солистка на НФА Тракия, седем години е в световноизвестния хор Мистерия на българските гласове, с който гастролира в почти цял свят. Солистка на НФА Българе от 2003. Ръководи самостоятелния си спектакъл, наречен "Албена", в който изпълнява песни от почти всички фолклорни области на България.

Творческите търсения и желания на вокалистката са да предаде по-модерно звучене на българската фолклорна песен, участвайки в различни музикални проекти през годините: национално турне с техно формация Тибетски сърца, на концерти с Балкански коне, както и на Spirit Of Burgas с модерен техно хаус проект, в който са включени и съвместните й парчета с диджей Стан Колев (StanKolev ).

Бистр(ен)ата й бленда прозвуча в албума на родния диджей "Bulariаnz" (Relaxators Dance Company), наред с не по-малко харизматичната Снежанка Борисова. Космическият глас на Вескова затваря диска с пиесата "Event Horizon". Но отваря завинаги небесата над Родопите, в чието подножие е родена (в Асеновград).

Заедно със своята етно и уърлд формация записва дебют с работно заглавие "Моята земя".

Това е името на изпълнението, с което ангелогласната певица взе участие в конкурса "Евровизия" през 2009.

Билети на цена от 10 лв. - на http://www.clubstudio5.com, www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg
 
и на касата в Студио 5 и Билетен център, НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички