Молец с най-много отличия от тазгодишните награди на БГ Радио


Молец с най-много отличия от тазгодишните награди на БГ Радио

2127

Тазгодишните награди на БГ Радио бяха определени от над 35 хиляди души, дали своя вот за най-слушаните и харесвани български песни, и бяха раздадени за 21-и път.

Както MySound.bg вече писа, галата се състоя в пловдивската зала "Колодрум" на 27 май. Вечерта беше изпълнена с изумителни изпълнения на световно ниво, емоции и награди, които отличиха най-талантливите и забележителни артисти на българската музикална сцена.

Молец се доказаха като най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на медията. По време на церемонията актуалните музиканти получиха награди за "БГ Текст", "БГ Дебют" и "БГ Видеоклип" за песента им "7 дни". Молец (на снимката) успяха да предадат неподправена емоция и силно присъствие на българската сцена като получиха и отличието в категорията "БГ Дует/Трио/Вокална група". Триумфантите ще представят дебютния си албум с турне, което започва от столичния стадион "Юнак" на 29 юни, ще мине през варненския летен театър (10 август), Стара Загора (16 август), Бургас (17 август) и Античния театър в Пловдив (20 август). Обиколката ще завърши в Русе на 28 август. Очаква се целия диск на Молец да излезе през септември, а по време на живите изпълнения публиката ще чуе и някои от съвсем новите им парчета за първи път.

Наградата "Най-големият български поп изпълнител за всички времена" бе връчена на Лили Иванова. Този престижен приз се връчва за първи и единствен път на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Примата завладя сърцата на присъстващите с присъствието си и със своето безкомпромисно изпълнение. Публиката остана на крака през цялото време, докато голямата Лили пееше любимите песни на всички и ѝ подари заслужено най-силните си аплодисменти.

Наградата "БГ Песен" отиде при Миро и Алма, а музиката, написана от Крум Георгиев, се превърна в една от най-обичаните през изминалата година. Харизмата между двамата изпълнители им донесе и отличието "БГ Комбинация“.

"Целуни ме" на Любо Киров стана "БГ албум", а изразителните текстове, комбинирани с таланта и ефектното му представяне на сцената, заслужено му донесоха поредната награда "БГ Изпълнител". Слушателите на медията  ясно затвърдиха позициите на Михаела Маринова на българската музикална сцена и я избраха за "БГ Изпълнителка". Керана и Космонавтите триумфираха в категорията "БГ Група".

Наградата "БГ Вдъхновение" на името на Ана-Мария Тонкова се определя от екипа на БГ Радио. Тя е символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика. Статуетката тази година получи Александър Петров – автор на стотици обичани български песни, сред които "Бъди какъвто си", "Богатство" и "Жулиета".

Водещият на Годишните музикални награди на БГ радио 2023 Юлиан Вергов представи три музикални премиери. Новият звук от Любо Киров е "Восъчен герой". Миро спази обещанието, дадено на миналогодишната церемония, да направи дует с победителката в категорията "БГ Изпълнителка" и заедно с Мария Илиева представиха "Ако утре няма днес". Михаела Филева изпя премиерно песента си "По навик".

Повече подробности за интересните моменти от церемонията на Годишните музикални награди 2023 слушайте БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.

Годишните музикални награди на БГ Радио 2023 са част от Културния календар на община Пловдив. Те се и се реализират с подкрепата на община Пловдив, националния фонд "Култура", Vivacom, Easy Credit, Nescafe Dolce Gusto и Аптеки 36,6. Медийни партньори са Nova и радио и телевизия City.


Отличниците:

· БГ Песен – "Повече" – Миро х Alma, музика Крум Георгиев
· БГ Текст – "7 дни"– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
· БГ Албум - "Целуни ме"– Любо Киров
· БГ ИзпълнителЛюбо Киров
· БГ ИзпълнителкаМихаела Маринова
· БГ Дует/Трио/Вокална групаМолец
· БГ КомбинацияМиро х Alma
· БГ ГрупаКерана и Космонавтите
· БГ Дебют Молец
· БГ Видеоклип – "7 дни" – Молец, реж. Крис Захариев
· БГ Вдъхновение на името на Ана-Мария ТонковаАлександър Петров

Снимка: БГ Радио 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички