Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Музикална прегръдка с Ladi6 и DJ Vadim


Музикална прегръдка с Ladi6 и DJ Vadim

4563

Прегръдката, казват някои, е по-силен жест от целувката.

Има някакво особено вълшебство в този момент на тишина и споделяне на емоция без думи. А когато стане едно такова есенно и по септемврийски носталгично (за който и да е липсващ  душевен елемент), несъмнено търсим някой, някъде, нещо да ни захрани с онази позната енергия.

С това лирическо отклонение и внимателно прескачане на локвите, в рамките на петък, 13-ти, се отправям към клуб "Микстейп" 5. Там, уважаеми, бяхме хубаво и добре прегърнати. Музикално.

Съвсем като на среща, изначално свенливо и лекичко си тактуваме с първите прокрадващи се усмивки, докато малко по малко се отпуснем. Радио Boogie.FМ - през ръцете на Рамзи Херкулес, донесе фънк и грууви докосване в клуба. Тук-там някои бързо се увличат и казано съвсем по ежедневному, си "разцъкваха" с бодри стъпки. Както клишетата казват "с добра компания времето лети", така и неусетно часово прекрачихме фаталната дата, без да ни сполети нищо. Освен доброто настроение, разбира се.

EventЕase и музикалната платформа My Beat от Ballantines’s подтикнаха за преминаването към нещо като втората фаза от тази общоинтимна среща. Хлътнахме от раз, Ladi6 и половинката й Parks ни очароваха! Винаги ми е било чудно как в един човек се таи глас, който може да завладее цяла зала. Тя го прави и то по всички възможни начини – с нежност, бързина и мощ, импровизации (доста впечатляващо), заряд и динамичност.

Независимо в коя песен ще изберете да се вслушате по-внимателно, винаги ще откриете идеалната симбиоза между лирики и инструментал. Свеж и топъл полъх от соул и хип-хоп. Чухме голяма част от излезлия едва преди месец нов албум "Automatic" – "Ikarus", "Slow Ride", "People Talking", "Shine On", "Automatic"... и си в друг свят. Текстове като "Like Water" ти връщат усещането за лекота (още по-ясна идея за посоката на усещания може да ни даде колието й с надпис "FAITH"). Със сигурност нещо позитивно се закорени у публиката. Pаrks не се ограничава до способностите си на пулта, в някои от песните участва като вокал и направо им завиждам (благородно) как перфектно са се намерили:)

Задъхано и развълнувано. Както при всяка среща, която се развива така, както сме си мечтали. И за да не сложим корковата тапа на бутилката от емоции, продължаваме с DJ Vadim. Реге, рага, фънк, хип-хоп, дъб, трап... и всяка следваща песен ти е "ааау, ето тази ми е много любима!", та в общи линии няма как да спреш. Из малките часове на нощта, клонейки към сутрешни, приключи тази наша среща.

Занасяме си прегръдката вкъщи, до следващия път!

Снимки на Яна Пункина - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички