Музикалната гилдия в подкрепа на Украйна


Музикалната гилдия в подкрепа на Украйна

2380

Известни личности от музикалната индустрия и шоубизнеса от различни стилове и поколения реагираха незабавно на ескалиращата криза в Европа, след като Русия обяви "специална военна операция" в източната част на Украйна и експлозиите в покрайнините на Харков, Краматорск, Мариупол и столицата ѝ Киев.

“Дано световните лидери спрат да се надпреварват за властта и наистина помислят кой е потърпевш (гражданите), освен че целият свят е в криза. Войната, санкциите, нашествията трябва да са последното нещо, за което тези лидери трябва да мислят”, написа ар-ен-би и хип-хоп звездата Карди Би в Тwitter.

"Каква "цена" трябва да платят обикновените хора за кошмарната лудост и бруталност на тази война? Или това е просто сложна измама? Страшна тактика? Заплаха?", риторично попита величавата Ани Ленъкс в Instagram.

"Тази сутрин бях събудена с ужас от вестта, че Украйна е  нападната. Имах най-невероятното изживяване, снимайки клип в Киев и ще бъда завинаги благодарна на местната общност, която ме посрещна с отворени обятия. Солидарна съм с всички в Украйна", сподели поп принцесата Майли Сайръс, която засне видеото към "Nothing Breaks Like А Heart" в Украйна през 2019 година.

"Много тежка сутрин, неописуеми, ужасни новини за "добро утро". Украйна (емотикони за молитва и разбити сърца), знайте, че сте в нашите мисли и молитви в това ужасно време", отбеляза Дейвид Ковърдейл, митичният фронтмен на Уайтснейк в Twitter.

"Бъди силна, Украйна!", призова Адам "Дарски" Нергал от полските метъл екстремисти Behemoth.

"Изглежда невероятно как мирните дни и спокоен живот на тези хора бяха съсипани", възкликна китарната пушка на Куин Брайън Мей. "Подкрепа и любов на всички в Украйна. :(" , изпрати певецът на групата Адам Ламбърт.

"Опустошен съм от картините, които идват от Украйна", не скри Дейвид Дреймън (Дистърбд).

"Кой обича войната? Да бъдем достатъчно силни да решаваме проблемите си без кръв", приканиха музикантите от Пърл Джем.

"Солидарни сме с всички, които страдат заради конфликта в Украйна, и се надяваме, че насилието ще приключи", се казва в изявление на италианските рокаджии Måneskin.

"Руски войници, спрете да убивате братята си. В тази война няма да има победители. Снаха ми е украинка, а внучките ми искат да посетят и опознаят красивата си страна. Спрете това, преди всичко да бъде унищожено. Путин трябва да си ходи", възкликна в Туитър Дейвид Гилмор, китарният ас на Пинк Флойд.

Сред другите рок и метъл артисти, изразили подкрепа за Украйна с публикуване на нейното знаме или словесно, са Кевин Уосърман (Oфспринг), Машийн Хед, Майкъл Суийт (Страйпър), Хейтбрийд, Филтър, организаторите на големия германски фестивал Wacken Open Air (W:O:A) и др.

"Да се маха паметникът на Альоша в Бургас! Има подписка за премахването му, аз съм се подписал... Това не е акт срещу руския народ. Това е акт на гняв срещу един безумец - Путин. Вярвам на изкуството - че може да помага и помага. Вярвам на интелектуалния свят. Вярвам на здравия разум. Защото всичко сега се свежда до една бруталност. Ако ми хрумне идея за песен в защита на мира и свободата, ще я напиша. И бих направил всичко, за да помогна - с моя гняв, с моето отрицание на случващото се", казва хитмейкърът Стефан Диомов

"Потресена съм! Не се знае "големите мъже" какво ще направят. Ненавиждам агресията и единственото, което искам, е да има мир. Великите сили действат по свой начин. Надявам се, че всичко това ще приключи, защото то се отразява единствено на нас, обикновените хора. Страдам за всички там" - изрази съчувствие примата Йорданка Христова.  

Снимка: wacken.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички