Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представят млади изпълнители на Sofia Summer Fest 2022
Маргарита Хранова, Петя Буюклиева и Михаил Белчев с отличия от международния фестивал за поп и рок "София" 2022. Първата награда е за Delta Roosters

На 10 000 метра надморска височина с Иван Шопов


На 10 000 метра надморска височина с Иван Шопов

4260

Иван Шопов e човек с разностранни дарования, гостувал е  няколко пъти в "Картини от една изложба" с проекта Балкански заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов.

Именно в това предаване за концептуални албуми с традиционен водещ Сергей Шишов ще бъде представен проектът на Шопов "Lights & Shadows".

За по-младото поколение Иван е легенда с изявите си като топдиджей по цял свят и автор на електронна музика, други пък ценят повече качествата му на художник, а "Lights & Shadows" е проект, в който многообразието му успешно се съчетава.

"Светлини и сенки" е арт каталог с графики, илюстрации и с музика на Шопов от периода 2001-2011, допълнени с фотографиите и дизайна на Иво Христов. Идеята е музиката да те пренесе в света на светлините и сенките, вълнуващи автора при създаването на неговото графично изкуство. Пред нас е колекция от контрасти – светлина срещу сянка, абстракция срещу реалност и агресия срещу спокойствие. Това е произведение на изкуството, което показва как Иван представя творческите си виждания за живота чрез простотата на черното мастило върху бялата хартия.

Всички музикални композиции са създадени на 10 000 метра надморска височина по време на полетите около турнетата на артиста из целия свят. Гледките и мащабите, които се разкриват пред музиканта по време на полет, са изключително вдъхновяващи и носещи идеята за пространство, лекота и безкрайност, и това струи в музиката му.

Ето как Шопов представя същината на замисъла си: "Това е вечното търсене на нови музикални хоризонти, покоряването на тишината, укротяване на пулсиращия ритъм и настройка на търпението в автора".

"Lights & Shadows" ще прозвучи в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините от 21.00 ч. на 11 февруари.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички