Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

На хоризонта: първият Plovdiv Jazz Summer. Мирослава Кацарова с премиера на нови песни, Розалия де Соуза представя актуалния си албум, а Белослава празнува 22 години на сцената


На хоризонта: първият Plovdiv Jazz Summer. Мирослава Кацарова с премиера на нови песни, Розалия де Соуза представя актуалния си албум, а Белослава празнува 22 години на сцената

2001

Остават само две седмици до първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще рамкира началото и края на август. 

Както MySound.bg вече огласи, между 3 и 5 август фестивалът започва в лятното кино "Орфей" – всяка вечер от 21.00 ч., а от 26 до 28 август ще продължи в село Марково в близост до Пловдив.

Началото ще постави концертът на Мирослава Кацарова "Дългите сенки на август". Джаз певицата ще бъде на сцената заедно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа. Заглавието всъщност е и най-новата песен на триото. Тя е създадена по музика на Мирослав Турийски и Мира Кацарова. Автор на текста е поетесата Ина Иванова. По време на концерта тази лятна музикална импресия ще бъде представена за пръв пред публика. Поетичната и съноподобната атмосфера в нея е допълнително подчертана от електронногенерирани звуци, както и от изразителната, леко провлачена вокална фраза на Мирослава Кацарова, отличителна за нейната певческа стилистика. Песента ще бъде разпространена до дни в повечето онлайн и стрийминг платформи. По време на концерта ще бъде премиерата и на още една песен, този път тя е на Mr. Moon (Младен Димитров) feat. Мирослава Кацарова, а заглавието ѝ е "Чудеса". Всички песни в концертната програма ще бъдат на български език.

На 4 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer пристига Розалия де Соуза. За пръв път бразилската певица гостува в България за създаването на Plovdiv Jazz Fest през 2015 г. Тази година отново с нейно участие ще бъде поставено началото и на лятното издание на фестивала. Розалия де Соуза пристига със своя квартет и ще представи последния си албум "Inspirada", появил се през март тази година. Родена в Рио де Жанейро, тя заминава за Италия, където получава своето образование. Днес тя живее и работи в Рим и културата на двете държави е силно определяща за музиката ѝ. Розалия де Соуза добива голяма популярност с работата си с миланския композитор, диджей и продуцент Никола Конте. Естетиката ѝ е белязана от носталгични препратки към бразилската боса нова и музиката от старите европейски черно-бели филми.

Последният концерт от тази част на програмата ще бъде на Белослава. На 5 август певицата ще отпразнува с пловдивската публика 22 години на сцената. Белослава ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си заедно с Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

Между 26 и 28 август фестивалът ще продължи, този път в село Марково. Сред участниците в програмата ще бъдат Теодосий Спасов, Димитър Льолев и неговият квартет, Дани Белчева, Милен Кукошаров, Мишо Иванов, Димитър Семов и други.

Билети за първите концерти на Plovdiv Jazz Summer - в мрежата на Eventim. Освен тях в продажба са и ограничен брой фестивални билети, които включват всички концерти от програмата между 3 и 5 август на Plovdiv Summer Fest.

Програма 3-5 август

3 август | 21.00 ч. | лятно кино "Орфей"

"Дългите сенки на август" // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров 
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

4 август | 21.00 ч. | лятно кино "Орфей"

Розалия де Соуза квинтет
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

5 август | 21.00 ч. | лятно кино "Орфей"

Концерт на Белослава
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

Фестивален билет в мрежата на Еventim и онлайн

--
Plovdiv Jazz Fest и Plovdiv Jazz Summer са организирани от Blue M. Събитието се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.

Песните "Дългите сенки на август" и "Чудеса" са създадени с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи".

Събитията в село Марково се осъществяват в партньорство с кметство Марково.

Снимка на Мира Кацарова: Диляна Фиорентин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички