София отбелязва международния Drone Day на 28 май
Вокална група Радиодеца с концерт в Първо студио на БНР
Концерт - промоция на албум, посветен на младата актриса Лорина Камбурова, предстои в Sofia Live Club
Хитовият мюзикъл "Парижката Света Богородица" за първи път на сцената в зала 1 на НДК
Делегати и музиканти от над 20 държави в първото издание на Spike Bulgarian Music Showcase в Пловдив
DJ VaGro преди Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на концерта им в "Арена София"
Концертният вихър на Deadscape продължава. Вижте къде
Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции
Пролетен приказен бал с Михаил Йосифов бенд. Завръщане в епохата на суинга в Централния военен клуб
Остава - нежност, светлина, рок и… Кислород на живо
Букет хитове от Hooverphonic за българските фенове
Откриват алея на името на Митко Воев в столичната "Борисова градина". Фестивалът "Алея на Воев" събира меломаните в клуб "Маймунарника" на 21 май

Най-големите звезди на народната музика на Фолклорна магия Банско


Най-големите звезди на народната музика на Фолклорна магия Банско

3785

Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество "Фолклорна магия".  Форумът, който ще се проведе от 29 юни до 1 юли, има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Събитието ще представи пазителите на българското народно творчество – самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и демонстранти на традиционни стоки. Изпълнителите ще излязат на няколко сцени в градския парк в целодневна конкурсна програма в категориите: пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури.
Организаторите "Фен Фолк" ТВ и община Банско обявиха и гост-звездите на националния фестивал за народно творчество. За първи път на общо сцена на живо участие ще вземат едни от най-обичаните и популярни изпълнители на народна музика в България. Ще има концертна програма в обедната част на деня, както и вечерта.
След официалното откриване на "Фолклорна магия" на 29 юни, фестивала ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден и оркестър Щуро Маке.
През втория фестивален ден, 30 юни, жителите и гостите на Банско ще могат да чуят на живо Радостина Паньова, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопски ансамбъл за песни и танци, Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.
В последния ден от националния фестивал - 1 юли - посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов Баровеца, Георги Янев и оркестър Орфей. Повече информация:

www.fenfolktv.bg 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички