Навръх Бъдни вечер срещу Коледа с Плешивото куче: Дали вярваме, дали още вярваме или вече много пораснахме?


Навръх Бъдни вечер срещу Коледа с Плешивото куче: Дали вярваме, дали още вярваме или вече много пораснахме?

1746

• Навръх Бъдни вечер срещу Коледа с Плешивото куче:

- Печеното прасе срещу пълнената пуйка и... "Весела Прасколеда"

- "Върховете на Манджурия" срещу "Jingle Bells" ("Jingle Hells")

- Адвокат съди Дядо Мраз за 24 години нереализирани мечти. Районният съд на руския град Велики Устюг, Вологодска област, регистрира делото на Игор Мирзоев срещу "Дядо Мраз" АД, в което адвокатът от Санкт Петербург настоява да си му даде подаръците за 24 години, да изпълни желанията му и в същото време да му изплати 10 милиона рубли.

- НАТО поздрави Украйна с коледно-новогодишна мелодия. Войници от многонационалните сили в Латвия изпяха "Щедрик", известна на английски като "Малката лястовица". Тя е аранжирана от украинския композитор и учител Микола Леонтович през 1916 г. и разказва история за лястовица, която долита в домакинство, за да пее за богатството, което ще дойде със следващата пролет.

- Как Съвместното командване за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка (NORAD) ще осигури безопасния полет на еленовия впряг на Дядо Коледа на 67-и път?

- Името на Дядо Коледа носи изцяло български произход.

- Първото отбелязване на Коледа в Римската империя и последният празничен банкет на ЦК на БКП. По чия инициатива Рождество е възстановен и обявен за официален празник на 28 март 1990 година с решение на 9-ото Народно събрание на 28 март 1990 година?

- Защо е дядо, а не баба Коледа. Казват, че мъжът има три етапа в живота си. Първи - вярва в Санта Клаус, втори - не вярва, и трети - той самият е Дядо Коледа. Наистина, по какво ли се познава, че Дядо Коледа е мъж?

- Че била настъпвала 2023 година от нашата ера – каква пък е тая ера и защо точно наша да е?

- Спаси дръвче, изпий парите за елха!

• Времето за всичко най-красиво, мокро, весело, желано и обичано (въпреки че има и други епитети за този незаменим празник) в музика – ексклузивно издание с участието на: Контрол, Teska Industrija, AMCHI, Blanka, Аквариум, Сребърните гривни, Zuzana Navarova, Сборна формация и др.

Плешивото куче пожелава: Намерете онова свещено място сред цялата шумотевица и фойерверки на празничните дни, което е тихо и в мир, където единственото, от което имате нужда, сте самите вие. Онова място, където ще откриете истинския себе си и своето вдъхновение. Там е вашата Коледа и никога повече няма да се чувствате изгубени в коледите на някой друг. Окрилени мигове и окрилени думи, с които да ги сбъднем. Да търсим приликите, а не разликите. Благословена Коледа! Но преди това да се помирим с Бога у себе си.

Предаването с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички