"Джаз в Бургас" № 10, Йълдъз Ибрахимова и Камелия Тодорова в афиша. Виж пълната програма и всички участници
Имани, Метр Гимс, LP, Елена Папаризу и Gente De Zona на "Франкофоли" 2023 в Пловдив
Уникални зъби на сцената на Hollywood Vampires в София. Виж кой ще подгрее за тях и какви са изискванията на звездите
Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"
Eridan представят третия си студиен албум с клубен концерт в София
Ashes Of Ares на Matt Barlow с концерт в София на 8 юни
Графа събра приятели, фенове и журналисти на премиерата на новия си албум "Вековна гора"
Песента "Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023" на БНР
Епично метъл шоу със звезден състав дебютира в България: Storm In Human Form
Хилда Казасян представя филмова музика в цяла България с Плевенската филхармония
Cool Den откриват лятото с концерт в Stroeja Open Air Music Bar, представят сингъл с чудно видео
Радио N-Joy празнува 17 години с концерт на живо и игра в радиоефира

Нина Николина и Магическите гласове на България с общ концерт


Нина Николина и Магическите гласове на България с общ концерт

4031

Премиерата за България на първия и единствен до момента мултимедиен концерт-спектакъл на Нина Николина и хор Магическите гласове на България с народна музика ще се състои в столичния театър "Азарян" на 30 май. 

В програмата са включени акапелни изпълнения на  "Излел е Дельо хайдутин", "Седнало е Джоре", "Бре, Петрунко", "Дилмано", "Полегнала е Тодора", "Мори айда, айда", " Вечеряй, Радо" и други. "Природата "диша" в песента, в звуците, в реденето на думите. Родопската песен носи мекотата на Родопите – планината, в която се вярва, че е роден легендарният певец Орфей. Красивата родопска песен "Излел е Дельо хайдутин" е българското "космическо" послание, избрано сред множество други музикални предложения да представи земната цивилизация. През 1977 златната плоча на "Вояджър" отлита и там е и тя, българската песен, съзвучна с Космоса", разказва консултантът на спектакъла доц. доктор Веселка Тончева от БАН.

С видеопослания в концерта ще се включат световноизвестното българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан. Визуализацията включва сцени от класически  български филми и картини на големи български художници, сред които Майстора, Златьо Бояджиев и Димитър КазаковНерон. 

На сцената ще се качат и Калин Вельов – перкусии и Димитър Тишев – акордеон и кларнет, които с народните певици ще представят композиции от проекта Pendara Ethno Project  - изумително съчетание на автентичен фолклор, екзотични ритми и диджей звучене. Проявата е със специалното участие на известната оперна певица Виолета Радомирска, която разнася славата на новото поколение оперни изпълнители по света, и пианистката Йоланта Смолянова. "Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни", казва режисьорката на спектакъла Любомира Костова. Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев, представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините. Музикален продуцент е Нина Николина. Както MySound.bg вече писа, официална премиера на проекта се състоя в престижната концертна зала Cité de la musique в Страсбург, организиран по повод Българското председателство, на 9 март Спектакълът, посветен на прочутите български гласове, ще гостува в Берлин навръх 24 май, Ден на славянската писменост и култура.  "Ще заложим много повече на ритмичните песни, ще има вокално разнообразие, ще представим различни фолклорни области на България", разкри Нина Николина.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Видео


Албуми


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" на Нина Николина, съдържащ 9 композиции, които съчетават мотиви от различни...

Най-четени новини


виж всички