Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представят млади изпълнители на Sofia Summer Fest 2022
Маргарита Хранова, Петя Буюклиева и Михаил Белчев с отличия от международния фестивал за поп и рок "София" 2022. Първата награда е за Delta Roosters

Нов концертен цикъл Sofia Jazz Days


Нов концертен цикъл Sofia Jazz Days

2971

Това лято "Джаз Плюс Концерти" ще представи нов концертен цикъл Sofia Jazz Days в сърцето на града – лятната сцена на кино "Кабана" в градинката пред НДК като част от "Лятната програма на Столична община".

В концертите от Sofia Jazz Days ще се изявят млади джаз групи - Мартин Марков трио и Теодор Петков трио, от съвременната българска сцена, които дават своя поглед към джаза и импровизираната, акустична музика, като осъществяват връзка между различни културни традиции, подчетавайки съвременното културно многообразие. Музикантите ще представят на софийската публика своите нови албуми в интимна атмосфера, за която ще допринесат интересните сценографски решения, безкомпромисния звук в сътрудничество със "Саунд Майнд" и театрално осветление.

Първият концерт ще се състои на 1 август и ще представи триото на пианиста Мартин Марков, в което участват Михаил Иванов на контрабас и Атанас Попов на ударни.

Мартин Марков трио е създадено през 2011г. с идеята да свири само авторска музика. Лидерът Мартин Марков е пианист и композитор с дългогодишен опит в сферата на джаза. През годините съставът сменя много басисти като Васил Хаджигрудев, с когото записват първия албум "Curves". Впоследствие за кратко към триото се присъединява Борис Таслев. Атанас Попов е на барабаните от самото начало и до днес. От 2019 на баса е Михаил Иванов, с когото записват и последния засега албум "New Sight".

Следващият концерт от цикъла Sofia Jazz Days ще бъде на 15 август на триото на пианиста Теодор Петков, в което участват Васил Хаджигрудев - контрабас и Борислав Петров - ударни.

Идеята за създаването на Теодор Петков трио идва след съвместното им участие с Александър Сипягин в Букурещ през 2019 г. Теодор Петков, познат на публиката като Тото, е възпитаник на Милчо Левиев и по-късно става негов асистент. Завършва магистърска степен по "Креативно музикално продуцентство" във Великобритания. Член на Европейския джаз оркестър и на Британския музикален съюз, той е активен изпълнител, композитор, аранжор и продуцент на проекти като Flying Wiseguy, Йоцов кларинет секстет, Unspoken, Биг Бенд Стара Загора, Animation Expose – като автор на фоли, аудиодизайн, аудиоинженер и композитор за късометражния филм "Sunshine". Тази година е премиерата на първия му авторски албум. Музиката е написана изцяло в стилистиката на джаза от петдесетте години.

Концертите, чието начало е в 21.00 ч., се осъществяват с подкрепата на "Столична община – Лятна програма" и ще бъдат със свободен достъп.

Допълнителна информация -  на сайта на "Джаз Плюс" и Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички