Нова класация за модерна българска музика по БНТ2 и БНТ Свят


Нова класация за модерна българска музика по БНТ2 и БНТ Свят

5265

Ново музикално предаване с името "Ново 10+2" -  месечна класация за модерна българска музика ... на различни езици, стартира в ефира на БНТ2 и БНТ Свят тази събота, 27 октомври от 21.45 ч.

Авторите му се обосновават с факта, че в последните десетина години българската популярна музика много се промени. В опита си да пробият частично и в Европа, модерните родни изпълнители започнаха да правят песни предимно на чужди езици (основно на английски). Достигна се до почти абсурдна ситуация радиостанции, специализирани само и единствено в излъчване на българска музика, да пускат над 60-70% песни на английски. Отделно от това, поради максимално свития пазар и ограничена до минимум нова продукция, появата на нов видеоклип на роден изпълнител (различен от поп-фолка) вече си е направо светско събитие, коментират от екипа на предаването..

Новите снимачни технологии дадоха възможност на редица полуъндърграунд артисти и доказани изпълнители с много фантазия да създават истински шедьоври по време на криза. За съжаление обаче, освен предимно в интернет, тези видеа не виждат "малък" екран и национален ефир.

Идеята на Класацията за модерна българска музика ... на различни езици е да покаже на зрителите в страната и чужбина солидна доза нови и стойностни видеоклипове на модерни български изпълнители, представени както на български, така и на други езици (предимно английски).

"Ново 10+2" не претендира за официална телевизионна класация на България, а просто ще показва новите клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на БНТ.

Във всяко предаване в края на месеца ще се излъчват 10-те клипа според местата им от събраните проценти гласове на зрителите, както и две съвсем нови предложения. През следващия месец последните две песни в чарта ще отпадат, а вместо тях в гласуването ще се включват двете нови видеа. Общо-взето ... стандартна процедура!

Във всяко издание на чарта ще има и по един или двама специални гости, чиято песен е в класацията. Те ще разказват по-подробно за реализирането на конкретния клип и за предстоящите си проекти.

Автор и водещ на класацията "Ново 10+2" е Васко Громков (VaGro), главен продуцент – Геновева Момчева, режисьор - Константин Младенов, оператор - Борислав Илиев, шапка и монтаж - Дани Иванов и Теодор Симеонов, а асистент-режисьор - Вени Соколова.

В пилотното издание специален гост е певицата Теди Кацарова, от която ще стане ясно какво е правила в Йордания наскоро, празнува ли се там Йордановден, как се е запознала с Фарес Роберт и всичко около актуалното ѝ видео "Just You Аnd I".

Общо 12 видеоклипа в най-разностилова насоченост ще бъдат предложени за гласуване от зрителите. Сред тях са новите парчета на Стефан Вълдобрев, Адриана Николова – Печенката, Били Хлапето с Михаела Филева, Рут Колева и дори детската формация Бон-бон.

"Кой знае, след време може точно песен, тръгнала от нашия чарт, да дебютира в световните музикални канали!", сподели за MySound.bg Васко Громков.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички