Новият албум на Meszecsinka със световна премиера в България


Новият албум на Meszecsinka със световна премиера в България

3726

Meszecsinka – групата, която през 2018 г. спечели престижната награда "Фонограм" (унгарското Grammy) за най-добър етно албум, се завръща в България за два концерта.

Страната ни ще бъде първата, в които тя ще представи чисто новия си албум "Stand Into The Deep". 

На 18 май в Mixtape 5 в София и на 19 май в бар "Конюшните" в Пловдив публиката ще има възможността да се потопи в силно контрастното и психеделично звучене на международния проект. Готвен през последните две години, новият диск продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предишния запис "Awake In A Dream", спечелил международното признание на публиката и нестихващото одобрение на критиката. "Интимните моменти увличат слушателя също толкова, колкото и ритмичните, почти рок-ен-ролни рифове, всичко е пропито от гъста атмосфера, в която се проявява есенцията на общоевропейската култура", отбеляза Lángoló Gitárok. "Meszecsinka очарова публиката и я въвлече в екстатично преживяване... виртуозен сблъсък на източноевропейската и латинска музика, където кръгови ритми и пленяващи мелодии вибрират в психеделични светове. Вокалният магьосник е Аннамари Ола, самодива, танцуваща боса, докато гласът ѝ лети далеч ту с пърхащо вибрато, ту с изострен гърлен тон. Изхождайки от настроението на публиката, групата би се представила прекрасно на сцените на големите световни фестивали", пише Deggendorfer Zeitung.

Първият сингъл от албума - "Приспивна песен"/"Lullaby" и клипът към него излязоха преди няколко месеца, а сега българската публика първа може да чуе и новата песен от него, канеща ни да видим смъртта по нов начин – "Looking Аt Мy Death". 

Създадената през 2009 година от Аннамари Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавишни, китара) група успява с постоянство да затвърди международните си позиции на една от най-успешните унгарски формации, изнасяйки концерти в цяла Европа, Русия, САЩ и Канада. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни са ключови за разпознаваемостта на Meszecsinka.

В Пловдив почитателите на проекта ще се насладят на визуалното и звуково представяне на неосъзнатите връзки между традиционните форми на изкуството на различните европейски народи. Meszecsinka е звуковата част от проекта “Европа Психеделика" на фондация  "Метаарт", който е част от официалната програма на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". Групата, чиито членове са с български, унгарски и полски корени,  е позната със способността си да смесва особеностите и чара на музиката от страните в Централна и Източна Европа в модерен и емоционално въздействащ музикален продукт. Освен визуалната презентация, заедно с формацията на сцената ще бъде и Гергана Димитрова - Belonoga - певица от Мистерията на българските гласове и Ева квартет, инструменталист и композитор. 

Meszecsinka празнува 10-годишнина от своето създаване с новия си проект "Stand Into The Deep", световната премиера на който ще бъде в България.

Наскоро основателят на групата Емил Билярски пусна и нов клип по своя нова песен. Първият му самостоятелен албум "Само сам знам" беше представен в Sofia Live Club през 2017 година.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас) и   Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички