Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Новото лице на Метрополис


Новото лице на Метрополис

2458

На китайски йероглифът за криза може да означава и възможност - това клише приложихме и ние от "Метрополис", съобщиха от популярната промоутърска организация

Кризата, в която изпадна цялата музикална индустрия заради пандемията от Ковид-19, затвори заведенията и фестивалите навсякъде по света за близо 2 години. Използвахме това "спряло" време, за да анализираме състоянието на световната електронна сцена и развитието ѝ в България и стигнахме до следния извод: няма вече такова нещо като "единна сцена". Нито по света, нито у нас. Простото разделение на техно, дръм-ен-бейс, транс и хаус е история. 

Сега има подстилове и подстилове на подстиловете с почитатели, които не са много склонни да се забавляват на музика, която не е точно тази, която обичат. И тъй като "Метрополис" гледа на забавлението изключително сериозно, преценихме, че едната сцена на нашите партита вече не е достатъчна. Имаме нужда от още една, за да можем да извлечем максималното от гостите, които каним и да запазим тази наистина уникална и неповторима атмосфера на събитията ни.

"Метрополис" организира първото истински голямо парти за последните две години в София на 4 декември. В него ще участват най-популярните български диджеи, големи световни звезди, както и новите открития на "Метрополис". Мегасъбитието ще се проведе в "Интер експо" център при 100 % капацитет със зелен паспорт - сертификат за ваксинация, документ за преболедуване или документ за PCR или антигенен тест, съгласно последните заповеди на Министерство на здравеопазването.

А главните герои са:

Сцена 1

Jeff Mills - Axis Records, Chicago, USA
В сравнително анонимната електронна музика има имена, които светят ярко на общия фон и Джеф Милс е точно такова. Един от създателите на стила техно, роден в Детройт, но продължил кариерата си в Чикаго, той е вероятно най-добрият технически диджей в света в тази музика. Неговите участия са като концерт заради дръм машината, която използва, и на която "свири", създавайки нови ритми, уникални за всяко негово изпълнение. Като композитор, той е автор на може би най-разпознаваемото парче в техно музиката - "The Bells". През 2000 година създава и саундтрака към филма "Метрополис" на Фриц Ланг, с което вдъхва нов живот на легендарната лента от 1927 година. И днес няма престижен фестивал в света, който да не го иска като гост в някоя от основните си зали.

Oscar Mulero - PoleGroup, Madrid, Spain 

В техно музиката има диджеи, които се водят по публиката, но и такива, които я водят. Оскар Мулеро е от вторите. С повече от 20 години опит зад гърба си и участия в най-престижните фестивали и клубове по света, той винаги е в авангарда на тази музика. Той разширява границите ѝ с всяко свое участие и всяко ново издание на своите лейбъли Warm Up и PoleGroup. Едно от най-желаните имена от почитателите на техно музиката в България, Оскар Мулеро (на снимката) ще направи своя дебют тук на 4 декември.

Сцена 2
 
Adana Twins - Tau, Berlin, Germany 

Бенджамин и Фризо - Adana Twins са двама приятели, чиято любов към електронната клубна музика и хип-хопа ражда неподражаемия емоционален, тъмен и юбер танцувален стил, който в момента доминира в най-престижните клубове в Европа, Азия и Южна Америка. Техните продукции са в сетовете на легендите Pete Tong и Sven Vath, звезди като Solomun и Tale Of Us, а ремиксите им на Higher State Of Consciousness на Josh Wink "разбиха" класациите преди няколко месеца. Те са резиденти на единия от трите най-добри клуба в Берлин - Watergate, което говори достатъчно за уменията им зад пулта.

Dirty Doering - Katermukke, Berlin, Germany 

Има лейбъли, които винаги са на точното място и в точното време. Те отразяват моментното състояние на електронната сцена и желанието на артистите и публиката за нещо различно, нещо което описва техния zeitgeist. Такъв лейбъл е Katermukke - роден в Берлин, на брега на Шпрее, където неохипитата намират своя саундтрак, съчетаващ наивитета на 80-те с тевтонските ритми от 90-те, облечен в най-шарените дрехи на 60-те. Dirty Doering е негов създател. Маратонските му сетове в култовите клубове Bar 25 и Katerblau и изключителното  присъствие зад пулта му създават име на един от най-емблематичните берлински диджеи.

Снимка: Дейвид Молина

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички