Осем статуетки за Бионсе на MTV VMAs 2016


Осем статуетки за Бионсе на MTV VMAs 2016

5103

Бионсе триумфира на церемонията по раздаване на MTV VMAs 2016, като спечели 8 статуетки, включително в главната категория за видео на годината с "Formation".

34-годишната фурия сe прибра и с приз за най-добър клип на певица заради "Hold Up", както и с отличия за видео в категория поп, за хореография, режисура, операторско майсторство и монтаж за "Formation", както и за новаторско дълго видео ("Lemonade") - категория, която беше въведена отново след 25-годишна пауза, припомниха световните агенции.

Галата се състоя в "Медисън Скуер Гардън", Ню Йорк, онази вечер. С многото си статуетки "Лунен човек", които вече станаха 21 за цялата ѝ кариера, смуглата красавица успя да спечели в почти всички категории, в които беше номинирана, и подобри рекорда на Мадона, притежаваща има общо 20. Осем видеонагради на MTV за една вечер са печелили само Лейди Гага и норвежците А-ха. Шампион обаче е Питър Гейбриъл с 10 статуетки за шедьовъра "Sledgehammer". Организаторите съобщиха само три часа преди началото на шоуто, че Бионсе ще пее на церемонията. Вокалистката, която дойде с 4-годишната си дъщеря Блу Айви, за пореден път демонстрира отношението си към убийствата на чернокожи в Америка. Тя позира заедно с майките на жертви на полицейски куршуми, които се появяват и в натоварения с политически послания филм Lemonade, част от  актуалния ѝ албум. Това е шестият студиен проект в дискографията на звездата, който достига платинени продажби.

При мъжете наградата за най-добър видеоклип спечели Калвин Харис ("This Is What You Came For) с Риана. Той победи и в категорията за най-добро електронно видео ("How Deep Is Your Love"). Дрейк отвоюва статуетка категорията за хип-хоп с "Hotline Bling", а Туенти Уан Пайлътс - за рок ("Heathens").

Приз за сценография спечели "Blackstar" на Дейвид Боуи, а за визуални ефекти "Up & Up" на Колдплей. "Песен на лятото" стана "All In My Head" на Фифт Хармъни. Дамската формация получи и статуетка за сътрудничество заедно с Тай Дола Сайн. Групата на Джо Джонас - Данс, спечели отличие за нов изпълнител.

Наградата за цялостно творчество "Авангард" на името на Майкъл Джексън  (Michael Jackson Video Vanguard Award) получи Риана, която също предложи на зрителите запомнящо се шоу - изпя 13-хита от 13-годишната си кариера. Наградата ѝ бе връчена от Дрейк, който обяви, че е влюбен в нея от 22-годишен и я нарече "жива, дишаща легенда в нашата индустрия".

За разлика от Бионсе и Риана, Бритни Спиърс, която се завърна на сцената на видео музикалните награди на MTV след 9-годишно отсъствие, за да изпълни новия си клип "Make Me ..." ft. G-Eazy, беше неубедителна, единодушни са специалистите. Иначе актуалният сингъл на певицата дебютира на No. 17 в сингъл чарта Billboard Hot 100 и предизвести появата на нейния девети студиен албум "Glory". Певицата обяви първо новината в Twitter и обеща на феновете си, че с него слага "началото на нова ера".

На церемонията Кание Уест представи новия си видеоклип "Fade". Преди това той говори в характерния си стил за бедността, за съпругата си Ким Кардашиян, за дрязгите с Тейлър Суифт, като се сравни с Уолт Дисни, Стив Джобс, Хауърд Хюс, Хари Труман и Хенри Форд.

Много от големите звезди в гилдията като Джъстин Бийбър, Адел, номинирана в 8 кагетории, и Тейлър Суифт обаче не уважиха галата.

Бионсе изглеждаше умопомрачително в тоалетите, които смени за церемонията. Погледите на зрителите и журналистите приковаха Хайди Клум, Ким Кардашиян и Кание Уест и Бритни Спиърс. Наред с невероятно изглеждащите красавици обаче, по традиция по червения килим минаха и звезди, които явно бяха объркали събитието. Според Daily Mail някои от знаменитостите явно са се готвили за Хелоуин, а не за музикалните награди на MTV. Риалити звездата Фара Ейбрахам се появи като комикс героиня. Ар-ен-би изпълнителката Каси също изглеждаше, меко казано, странно с неоново жълтата си прическа и златист панталон. Вместо топ или риза, под сакото ѝ се показваше единствено златно колие, което се кръстосва върху нейния бюст. Подобен тоалет си беше избрала и бременната приятелка на продуцента Нев ШулманЛаура Перлонго. Класацията на нелепо облечените обаче печели 88-годишната Бъди Ункъл, възклинаха модните експерти.

Атрактивната баба е една от най-известните в социалните мрежи. Тя има милиони последователи. Популярна е с ексцентричното си облекло и пиперлив език.

На наградите на MTV достолепната дама беше избрала прилепнало трико в телесен цвят, обсипано с цветни камъчета.

Всички победители от MTV VMAs - ТУК!

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички