"Оскар" за Били Айлиш, Финеас и Ханс Цимер


"Оскар" за Били Айлиш, Финеас и Ханс Цимер

2475

Били Айлиш и нейният брат Финеас грабнаха "Оскар" за най-добра песен към филм на 94-та церемония по връчване на наградите.

Академията за киноизкуства и науки в САЩ (AMPAS) ги раздаде в "Долби Тиътър", Лос Анджелис, онази вечер.

Сред многото, получили "златното човече", бяха и талантливите брат и сестра, които оглавиха категорията за "Най-добра песен от филм" с "No Time To Die", заглавен сингъл към последната част от поредицата на Агент 007 "Джеймс Бонд: Смъртта може да почака". Двамата изпълниха песента по време на галата. Останалите номинирани композиции в този раздел бяха "Be Alive" от филма King Richard, "Dos Oruguitas" от анимацията Encanto, "Down To Joy" от Belfast и "Somehow You Do" от Four Good Days. Освен с "Оскар", драматичното заглавие на Били Айлиш и брат ѝ Финеас, беше отличено с престижните отличия "Златен Глобус" и "Грами".

"CODA: Дете на глухи родители" взе "Оскар" за най-добър филм. Лентата беше номинирана в три категории (филм на годината, поддържаща роля и адаптиран сценарий) и спечели във всички тях. Лейди Гага и Лайза Минели връчиха приза на екипа на продукцията, представяща драмата на тийнейджърката Руби - момиче, което чува, но трябва да жонглира между музикалните си амбиции и зависимостта на семейството ѝ от нея. В някои от главните роли участват глухи актьори, сред тях и Трой Майкъл Коцур, на когото беше присъдена статуетка за поддържаща роля. Филмът победи в конкуренцията на "Белфаст", "Силата на кучето" и "Дюн". Последният отвоюва обаче рекорден брой статуетки - цели 6, сред които и за оригинална музика. Саундтракът на монументалния Ханс Цимер допринесе за успеха на фантастичния филм на Дени Вилньов.

Единственият друг филм, получил повече от една награда, беше "Очите на Тами Фей". Той също спечели и двете си номинации – за грим и за главна женска роля за играта на Джесика Частейн, която блесна в рокля на Gucci.

Не се оправдаха очакванията украинският президент Володимир Зеленски да се включи на церемонията, въпреки че звезди като Шон Пен призоваваха за това. Актьорът дори заяви, че ще претопи Оскарите си, ако това не се случи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички