"Отдаденост, откровение, озарение, отражение" на Симо Лазаров и Татяна Явашева с премиера в "Картини от една изложба"


"Отдаденост, откровение, озарение, отражение" на Симо Лазаров и Татяна Явашева с премиера в "Картини от една изложба"

2149

"Сричам бавно Книгата на битието.
Под сянката на дървото
Бог крие кода на забранените неща".

Татяна Явашева

"За да посрещнем с мир, благочестие и любов в душите си Възкресение Христово, през тези дни търсим български автори, които със своята духовност ще ни накарат да се замислим за изконните и непреходните ценности.

Така преди време представихме великолепния албум на професор Симо Лазаров, озаглавен "Божественото начало", спомнихме си за него сега и точно когато си мислехме как да посрещнем в "Картини от една изложба" най-великия християнски празник тази година, съдбата си каза своята дума, споделя Сергей Шишов, титулярният водещ на меломанското предаване "Картини от една изложба".

В разговор между поетесата Татяна Явашева и Симо Лазаров се ражда идеята двамата да създадат произведение, в което да се усеща  присъствието на Този, който бди над нас и ни зарежда с духовна енергия. Така стиховете на Татяна Явашева се превръщат в основата, върху която Симо Лазаров създава музикалната поема "Отдаденост, откровение, озарение, отражение" на Симо Лазаров.

"Нетрайността и сянката са две сестри. Миг… И тя вече не е същата. Още един миг…И вече я няма – казва Татяна Явашева, която се опитва чрез думите да ни въведе в тайнството на ОТРАЖЕНИЯта, сенките и невидимата страна на битийността. Музиката в албума докосва ценностите на човешкото битие. С музикалните картини слушателят се потопява в медитативните настроения за размисъл и преоценка на стойностите в живота ни. Долавяме различни настроения и емоции. Усещаме  присъствието на Този, който бди над нас и ни  зарежда с духовна енергия.

"Човешкият живот е един дъх – заявява Симо Лазаров – и затова тази музика трябва да се слуша на един дъх".

В записите участват освен именития майстор на електронната музика, Юли Анков, Румянка ди Стела и Валентин Лазаров.

Албумът "Отдаденост, откровение, озарение, отражение" на Симо Лазаров (обложката на снимката) ще има своята радиопремиера в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" на БНР в навечерието на Възкресение Христово, на Велика събота, 23 април, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички