Отличен шест (6) по градуса на кефа с Hooverphonic


Отличен шест (6) по градуса на кефа с Hooverphonic

3230

"Тази песен започва нежно и свършва..."

Тук басистът на Хуувърфоник (Hooverphonic) Алекс Калие прави многозначителна пауза, а групата засвирва тих инструментал.

"...И свършва брутално", хилят се някакви хора от тълпата във Военния клуб в столицата, без да подозират колко са прави. Ноеми Улфс (Noémie Wolfs) запява с кукленска интонация. Пастелно и тъжно, нещо в гласа ѝ напомня за Мерилин Монро. Това е последното парче от втория бис. Песента е изпята, Ноеми напуска сцената,а останалите от групата се втурват към своя звезден момент - тежка и шумна пост-рок импровизация, от която на публиката й иде да крещи.

Прожекторите са фарове, насочени право в очите ни, залата се тресе. След десет еуфорични минути от тази лудница, най накрая сме склонни да пуснем формацията да си почине. Алекс Калие и китаристът Раймон Гийртс раздават перца. Така завършват наистина яките концерти. И този категорично е един от тях (организиран от EventEase).

Така завършват концертите, които вече са дали на публиката необходимата доза разкош и пънкария, радост и тъга, и онова странно усещане, че именно това събитие е извън времето. Че би могло да се случва на произволна дата между средата на 40-те и в отминалия софийски уикенд, защото музиката, която звучи, е извън всякакви моди и течения. Тя се подчинява единствено на естествената нужда от изпяването и изсвирването на определени чувства. Гостите ни даряват с цял списък от любими песни, между които "Mad About You", "Anger Never Dies", "Eden" и смайващ акапелен кавър на "Unfinished Sympathy", придружен само на моменти от пиано.

Нежният кукленски вокал на фронтдамата Улфс, в повечето случаи подкрепен от истинска буря от струнни инструменти, бързо спечели доверието на родните фенове. Първоначалното леко подозрение, с което бе посрещната новата вокалистка, се изпари яко дим, а градусът на кефа се качваше с всяко следващо парче. Дни по-късно още не можем да си съберем акъла и вече очакваме с нетърпение завръщането на Hooverphonic в София.

И както често се случва, сигурни сме, че такова завръщане ще има.

Снимки на Яна Пункина - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички