Отложиха отново церемонията за раздаване на наградите "Грами"


Отложиха отново церемонията за раздаване на наградите "Грами"

1549

Американската Национална звукозаписна академия отложи за по-късна дата 64-ата церемония по раздаването на наградите "Грами", известиха световните агенции.

Връчването на отличията трябваше да се състои на 31 януари. Заради пандемията от коронавирус вече втора поредна година церемонията бива отлагана. През 2021 г. статуетките бяха раздадени на 14 март вместо на 31 януари, а галата бе преместена от "Стейпълс" в по-големия конгресен център в Лос Анджелис.

Номинациите за тазгодишните призове бяха обявени на 23 ноември, а най-много от тях - цели 11, получи джаз музикантът Джон Батист. С по 8 са Джъстин Бийбър, Доджа Кет и певицата Хър, а Били Айлиш и Оливия Родриго могат да получат по седем награди.

"Провеждането на шоуто на 31 януари крие твърде много рискове - се казва в изявление на Академията - следващата дата за церемонията ще бъде обявена "скоро".
 

Recording Academy представя гласовете на изпълнителите, авторите на песни, продуцентите, звуковите инженери и всички професионалисти в музиката. Отдадени към осигуряване, че звукозаписните артисти остават процъфтяваща част от споделено културно наследство, Академията почита музикалната история, докато в същото време инвестира в бъдещето ѝ чрез Grammy Museum, говорител е на създателите на музика, подкрепя хората в музиката в моменти на необходимост чрез MusiCares и отдава значимото на постиженията на артистите чрез наградите "Грами" – единственият начин за признание за най-високи постижения в музикалната индустрия. "Като водещо общество на музикални професионалисти в света, ние работим целогодишно за насърчаването на един по-вдъхновяващ свят за творците", казват от ръководството на Академията за изкуство и звукозапис на САЩ. Основана през 1957 година, The Recording Academy е организация на музиканти, продуценти, инженери и звукозаписни професионалисти, чиято основна мисия е да подобрява културните условия и качеството на живот на създателите на музикална продукция.

Наградите "Грами" са познати в цял свят и са еквивалент за музикално майсторство – това ги превръща най-значимият фактор в света на музиката.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички