Печенката и Кристо за каузата на Фортисимо клас


Печенката и Кристо за каузата на Фортисимо клас

4191

Седем заключителни концерта на образователната програма "Фортисимо клас" ще бъдат проведени в София, Пловдив, Варна, Русе, Разград, Плевен и Шумен между 11 и 25 април.

В тях ще вземат участие Веско Ешкенази, който пристига от Холандия специално по повода, Криско (на снимката вляво), който за първи път ще се качи на една сцена със симфоничен оркестър, Ани Цолова и Виктор Николаев, Печенката, забавните актьори Влади Въргала, Любо Нейков, Моньо Монев, Шайбата и Стефан Рядков, както и изключителните млади таланти братя Зайранови. Диригент на всички концерти ще бъде Максим Ешкенази.

Програмата, която се реализира с подкрепата на фондация "Америка за България", запознава четвъртокласници с основите на класическата музика, като им показва най-важните инструменти в един симфоничен оркестър.

С приключването на учебната година Хари Ешкенази, директор на "Фортисимо клас", и неговият екип организират национално турне от заключителни концерти за учителите и учениците, участвали в часовете на програмата. Във всеки от градовете гостите ще бъдат посрещнати от виртуоза и солист Веско Ешкенази, диригента Максим Ешкенази и великолепни водещи - комични актьори и звезди от телевизионния екран, които имат приятната задача да поддържат настроението в залата и да въвличат децата в активно участие по време на концертите. В програмата са включени и соло изпълненията на Криско, Печенката и цигулките на братя Зайранови. Сценариите на спектаклите са пълни с трикове и закачки, които доближават класическата музика до децата.

Откриващите концерти ще бъдат два - в столичната зала "България" от 10.30 часа и 12.30 часа на 11 април с водещ Любо Нейков и хип-хоп звездата Криско, за когото появата на така престижна сцена под съпровода на симфоничен оркестър е изцяло ново преживяване. Специално за изявата той е подготвил свой хит с нов оркестров аранжимент. Преди него обаче гостите ще бъдат въведени в историята на музиката още от древни времена, ще преминат през тайните на вековете, ще станат свидетели на приключенията на "Карибски пирати", ще поиграят с музиката на най-продаваната игра - "Енгри Бърдс", ще се запознаят с великите композитори Щраус, Вивалди и Чайковски и ще стигнат чак до космоса с мелодиите на "Междузвездни войни".

След концертите в София, "Фортисимо клас" ще посети още шест града: Шумен, Разград, Русе, Пловдив и Плевен. Солисти ще бъдат Веско Ешкенази, Адриана Николова-Печенката и братя Зайранови. Диригент - Максим Ешкенази.

14 април, Драматичен театър, Разград
Виктор Николаев ще поздрави със "Здравей, България" Разград, а концертът ще продължи под съпровода на Разградската филхармония.

15 април, концертна зала "Проф. Венета Вичева", Шумен
Водещ със специалното участие на Шуменския симфоничен оркестър е Влади Въргала.

16 април, Доходно здание, Русе
Актьорът Моньо Монев ще приветства русенци заедно с Русенската опера.

17 април, Драматичен театър, Варна
Стефан Рядков ще води концерта с участието на Варненската опера.

23 април, Драматичен театър, Плевен
Публиката ще чуе новините за музиката на живо от водещата Ани Цолова и Плевенската филхармония.

25 април, Държавна опера, Пловдив
Шайбата ще разсмее този път пловдивчани с музикантите от Пловдивската опера.

Четвърта година програмата "Фортисимо клас" успешно приключва учебната година в 40 държавни училища с грандиозен финал от концерти, съпроводени с хумор и приятни моменти. Философията на "Фортисимо клас" е млади и талантливи музиканти да представят на деца в 4-ти клас класически инструменти и да провокират интереса към класическата музика с разговор на техния език - чрез игри, приказки, забавление и музикални експерименти. До момента близо 5000 деца са минали през програмата.

Повече информация - на www.fortissimo.bg

Концертите на "Фортисимо клас" в страната са специално подготвени за децата в училищата, участващи в програмата.

Билети се продават единствено за концерта в София от 12.30 часа на 11 април.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички